XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Marko Polumirac pobedio na trci "Ulicama Save Šimanovića" u Šidu

Mladi biciklista Metalca iz Kraljeva  Marko Polumirac pobedio je u juniorskoj trci „Ulicama Save Šumanovića“ održanoj u Šidu u organizaciji BK Šid i Biciklističkog saveza Srbije. Trke su se bodovale za Biciklističku ligu Srbije za mlađe kadete, kadete i juniore. Polumirac je stazu od 78 km prešao za 2:08,31 čaosva i odsprintao na cilju Aleksu Veličkovića iz aranđelovačke Šumadije. Treće mesto sa 2,29 minuta zaostatka pripalo je Milošu Borisavljeviću iz Metalca. Ekipno u juniorskoj trci slavio je čačanski Borac ispred Železničara MBN.

U trci juniorki, slavila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad koja je na stazi od 39 km zabeležila vreme 1:22,29 časova. Drugo i treće mesto pripalo je Dragani Kovačević iz Avale i Milici Rakić iz BK Novi Sad. Na stazi od 39 km u kadetskoj trci trijumfovao je Aleksandar Mitić iz Partizana u vremenu 1:15,14 časova. U spritnu je bio brži od Stefana Filipovića iz Metalca dok je treće mesto sa  45 sekundi slabijim vremenom osvojio Bruno Kristić iz Vinkovaca. Najeuspešniji klub bio je Partizan ispred Borca i Metalca.

Najbolji mlađi kadet na stazi od 26 km bio je sjajni subotičiki biciklista Dario Nimčević (Spartak). Stigao je solo na cilj posle 50,54 minuta vožnje. Bio je za 2,20 minuta brži od Igora Čipkara (Šid) i trećeplasiranog Almina Hodžića (Trnava, Novi Pazar). Najuspešnija ekipa mlađih kadeta bio je valjevski Boba ispred Šida i vinkovačkog Sokola.