XS
SM
MD
LG

Partizan, više od kluba

"Čast!! - Bila je to prva reč koju je novi trener Partizana NIS izgovorio u pokušaju da opiše razlog zbog kojeg je došao na mesto šefa struke crno-belih. Nakon što je juče potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom, Andrea Trinkijeri je danas u društvu predsednika Ostoje Mijailovića došao na konferenciju za medije i predstavio se srpskoj javnosti. 

"Prvi sam strani trener u dosta, dosta godina košarke u ovoj zemlji. Profesor Nikolić, Dule Vujošević, Željko, igrači... Ovo nije normalan klub, ovo je specijalna sredina, čista košarka", rekao je Trinkijeri i potom nastavio. 

"Velika je odgovornosti na nama. Imamo pune ruke posla, ne znam da li će dve ruke biti dovoljne. Izazov je napraviti nešto. Želimo da napravimo nešto što će da traje. U sportu je izazov kao benzin, ne moze se bez njega. Imao sam dosta ponuda ovog leta, ali nisam našao pravi osećaj. Kad sam se upoznao sa predsednikom stekao sam dobar utisak. Imamo projekat, moramo da nađemo ritam", istakao je trener crno-belih. 

Andrea Trrinkijeri je govorio i o narednim koracima i planu

"Napravljen je ozbiljan biznis plan, sad je na redu košarkaška priča. Nemam pojam koliko će nam biti potrebno vremena. Ekipa je u depresiji. Moj posao je da je očvrsnem. Nemam vremena da stavim ove momke u trening 10 sati. Moramo da se dignemo u ABA ligi, pristupu pre svega, pa u kvalitetu. Prvo da napravimo dobru filozofiju, da ekipa stekne samopouzdanje i dobije neku utakmicu, ali ne po svaku cenu", rekao je Trinkijeri i osvrnuo se na očekivanja javnosti i navijača.

"Ovo nije klub, ovo je nešto više od toga - život. Garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko - nemam pojma. Nije trenutak da kažeš ekipi kako nešto moraš. Mladi igrači nemaju dovoljno mentalne snage da to izdrže. Ovde je poslednjih godina Crvena zvezda sve dobijala, ona je favorit. I da, sutra igramo sa Megom, ona ima 5:0, a mi 2:3. Ko je favorit? Moramo da budemo mladi, čvrsti, energični, sa srcem. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost je bolja, Mega nije izgubila nijednu utakmicu, igraju sa energijom, Miško Ražnatović je napravio lepu stvar... Cedevita takođe, na papiru je bolja. Moramo da se dogovorimo šta je uspeh u ovoj situaciji? Da se igra drugačije, sa više samopouzdanja, a rezultat nije u mojoj moći. Voleo bih da posle svake utakmice budemo mnogo umorni, da smo sve dali od sebe. Ne mogu da obećam ništa, jer igrači nisu mašine. Pred njima je težak put. Želim da imamo prljavu majicu, ako treba i malo krvi", istakao je trener Partizana. 

OSTOJA MIJAILOVIĆ: VELIKA STVAR ZA SRPSKU KOŠARKU! 

Dobrodošlicu na mesto prvog trenera Partizana NIS, Andrei Trinkijeriju je na konferenciji za medije i zvanično poželeo predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović. 

„Čestitam Andrei dolazak. Upućeni ste kako su tekli pregovori. Nenad Čanak podneo ostavku posle Zadra, takođe i pomoćnik Milan Minić. Postojalo je dosta opcija, ali moja prva želja je bio Andrea, nije bilo mnogo zatezanja oko uslova. Shvatili smo da bi ciljevi treblo da nam budu isti. Prihvatio je ugovor na tri godine, što je dugoročni projekat. Ovo je velika stvar za nas i za srpsku košarku“, poručio je predsednik Partizana.