XS
SM
MD
LG

Izgubljene lopte koštale Igokeu poraza u Zagrebu

Košarkaši Igokee doživjeli su peti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras poraženi od Cedevite u Zagrebu, rezultatom 100-80.

Cedevita je dobro otvorila susret. Zaigrali su dobro u odbrani i imali su prednost. Igokeu je u dobar ritam uveo Filip Adamović sa dvije vezane trojke. Do kraja prvog perioda viđena je velika borba ali Cedevita je prvi period dobila sa 24-19. U drugi period Cedevita je ušla sa 4-0 ali Igokea je uzvratila svojom serijom od 8-0 i prišli su na samo poen zaostatka. Cedevita je potom zaigrala bolje, Kobs je ispogađao neke šuteve i Cedevita se ponovo odvojila. Na poluvrijeme Cedevita odlazi sa vodstvom 43-36.

U nastavaka Igokea ulazi sa dosta više energije u odbrani. Stisnuli su Cedevitu totalno u trećem periodu i svaki poen domaći su morali baš zaraditi. U napadu je Igokea imala širinu i raznovrnost. Uspjeli su malo po malo istopiti prednost Cedevite i sa dva poena minusa ušli su u poslednji period. Međutim, sve dobro što je Igokea uradila u trećem periodu, prosula je vrlo brzo u četvrtom periodu. Gosti su ostali bez energije u odbrani i samim tim Cedeviti je bilo lakše da dođe do poena. Cedevita je i defanzivno bila dobra i prednost je stalno rasla. Na kraju je Cedevita slavila i ubjedljivo mada nije bila toliko bolji protivnik.

Igokeu su najviše koštale izgubljene lopte. Izgubili su ih osam više od Cedevite a sam Adamović izgubio je skoro koliko cijeli tim Cedevite. Takođe, falio je Zubčić sa boljim napadačkim izdanjem. Bio je dvocifren ali je ovo bila njegova najgora utakmica u dresu Igokee. Takođe, vidjelo se da je Igokei neophodno pojačanje u vanjskoj liniji iz razloga što tu nema dovoljno širine. Međutim, imali su dobre momente, Vilijams je pokazao da će biti pravo pojačanje i to su svakako neke pozitivne stvari i pored poraza.

Cedevitu je predvodio Kuk sa 26 poena dok je Lešić predvodio goste sa 17 poena.

Foto: Igokea Republika Srpska