XS
SM
MD
LG

Prva utakmica sa Srbijom bila je istorijska, ova je rezultatski važnija

Reprezentativac Crne Gore Nebojša Kosović smatra da je predstojeći duel sa Srbijom važniji od prvog susreta ovih selekcija u Ligi nacija odigranog pod Goricom.

“Sokolovi” će u subotu na stadionu “Rajko Mitić” odigrati utakmicu, koja bi mogla da bude presudna u borbi za prvo mjesto u grupi.

“Pred prvi meč se najviše pričalo o tome da je istorijski, ali za nas je svaki isti i svakom prilazimo na isti način – veoma motivisani. Sada je utakmica možda i takmičarski važnija, jer je u igri još šest bodova, a mi i dalje možemo da budemo prvi. Neke stvari moramo da promijenimo u odnosu na prvi meč u Podgorici. Fali nam nekoliko veoma bitnih igrača i to moramo da zaboravimo i da se okrenemo meču koji nam znači puno. Prva utakmica je najavljivala kao posebna, istorijska. Sada na duel sa Srbijom gledamo kao na svaki drugi – želimo trijumf i igraćemo da ga ostvarimo”, rekao je Kosović uoči večerašnjeg treninga.

Vezista Partizana ističe da nije prvo mjesto u grupi imperativ.

“U igri je šest bodova, računajući i utakmicu sa Rumunijom. Ako osvojimo svih šest, bićemo prvi. Međutim, važno je i da sačuvamo drugu poziciju”.

Neće ni Srbija biti kompletna, ali će biti jača za dvojicu fudbalera koji nisu nastupili u Podgorici.

“Može da nam koristi činjenica da neće igrati Milinković Savić. Međutim, tu su sada Matić i Kolarov, koji nisu bili u timu u prethodnim mečevima. Srbija je jaka individualno i kao tim, a na nama je da probamo da je zaustavimo”, istakao je Kosović.

Crna Gora i Srbija igraće u subotu od 15 sati.