XS
SM
MD
LG

Tumba: Želimo pobedu i dobru igru, nisam zadovoljan učinkom u tri godine

Cilj Crne Gore je dobra igra i pobjeda u posljednjem duelu Lige nacija protiv Rumunije, poručio je selektor Ljubiša Tumbaković.

foto: FSCG

“Sokolovi” bi trijumf osigurali drugo mjesto, sigurno izbjegli ispadanje u Ligu D, a ukoliko bi Srbija kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo obezbijedila mjesto na kontinentalnom šampionatu, mogli bi kroz ovo takmičenje i oni do prvog plasmana na prvenstvo Evrope.

“Želimo da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Značajno je biti drugi, izbjeći ispadanje, za to nam treba pobjeda, ali treba maksimalno da odgovorimo zahtjevima kroz borbu i podršku s tribina. Osnovni cilj je da napravimo kvalitetnu utakmicu i pokušamo da pobijedimo, sve drugo je u drugom planu”, rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

Srpski stručnjak najavljuje i da će ekipa igrati ofanzivnije.

“Pripremićemo ekipu ne nešto posebno u odnosu na prethodne utakmice, sigurno ce jedna postavka biti daleko ofanzivnija Svaka utakmica ima psihološko opterećenje, pa i ova. Svaka utakmica ima svoj cilj. Mi smo sebe doveli u situaciju da igramo za neki plasman, to je u sportu normalno. Sada je pitanje kako ćemo da se snadjemo.”

Tumbaković se još jednom osvrnuo na utakmicu sa Srbijom, koju je naš tim izgubio prije dva dana u Beogradu (2:1).

“Treba nam koncentracija u dužem periodu, nije bilo toliko strašno u prvom poluvremenu. Ali ni toliko dobro u drugom dijelu. Mi smo napravili analizu. Sigurno da postoji momenat za neko iskustvo pa i kvalitet. U prvoj postavi, ali i u drugom poluvremenu imali smo dosta igrača iz mlade reprezentacije. Uradili su dosta pozitivnih stvari, kroz iskustvo i naredne mečeve biće to još bolje”.

Taj susret neophodno je ostaviti iza sebe.

“Novo dolazivanje je pred nama, nećemo tugovati. Idemo s puno optimizma ako želimo nešto, ako nismo dobri u glavi onda nećemo doći do rezulatata.”

Bećiraj se oporavlja od povrede, dok su male šanse da u timu bude Tomašević.

“Bećiraj je u mnogo boljoj situaciji, a Tomašević je sinoć napustio trening. Vidjećemo u toku dana da li je to pogoršano. Trenutno nemam informaciju. ”

Tumbaković se na kraju osvrnuo i na riječi podrške predsjednika Fudbalskog saveza Dejana Savićevića.

“Prija ta reakcija. Bolje ne mogu, ne plašim se takvih reakcija, nemam kompleks od toga. Drago mi je ako to neko prepoznaje, nisam lično zadovoljan što smo napravili u ove tri godine, ima dosta spoljnih faktora koji su uticali na to. Veliki broj igrača u pojedinim trenucima nije mogao da odgovori zadacima zbog povreda”, zaključio je Ljubiša Tumbaković.

Crna Gora i Rumunija igraće sjutra od 20.45.

Na startu Lige nacija u Rumuniji duel ovih selekcija završen je bez pogodaka.