XS
SM
MD
LG

Stanić vratio Drini nadu u opstanak

Zvornička Drina imala je užasan start sezone u Prvoj ligi Republike Srpske. Imali su dva boda nakon osam kola i svi su je već otpisali, ali je onda na klupu nekadašnjeg premijerligaša sjeo Momčilo Stanić i od potpuno otpisanih fudbalera napravio ravnopravne konkurente za opstanak, koji su čak i pobjegli sa dna tabele Prve lige Republike Srpske.

Jasno je bilo da se nešto mora mijenjati, a to je Stanić i uspio.

- Poslije mog dolaska i sagledavanja situacije određene stvari su se morali promjeniti, kao što se moglo i vidjeti. U odnosu prema igri, odnosu igrača u svlačionici, i to je poslije jednog turbulentnog perioda došlo na svoje mjesto. Ekipa se podigla i kondiciono i psihološki i to je počelo davati rezultate. Protiv Borca se vidjelo da smo na jako dobrom putu da uradimo ono što sam ja želio, da se podignemo iz jednog mrtvila. Borac svakako nije ekipa na kojoj želite da se vadite, izuzetna ekipa, ali je nama u tom momentu poslužilo da vidimo gdje smo.  Poslije toga smo igrali sa Tekstilcem u Derventi, gdje smo ostali neporaženi, pa smo onda protiv izuzetnog Podrinja odigrali nerješeno, protiv Rudara smo promašili penal, pa onda Rudar u finišu odnio pobjedu. Zatim smo otišli u Modriču, uspjeli da napravimo preokret i pobjedimo, pa smo onda imali Slaviju kući. Ekipa je već počela da poprima obrise kakve sam ja želio i sa Slavijom smo odigrali jako kvalitetnu partiju i pobijediti 3:0. Onda smo imali gostovanje kod Slobode, poslije jako dobre partije upisali za nas jako bitne i onda nam je ostala ekipa protiv Sloge iz Crnjelova. Kvalitetnija ekipa od nas sigurno tri klase. Međutim, kako se odvijala utakmica i kako se kretao rezultat, ostaje mi žal što nismo pobijedili. Imali smo dva puta vodstvo i dekoncentracija igrača na samom kraju utakmice nas je koštala da tu izgubimo dva boda, ali ponavljam radi se o mnogo kvalitetnijoj ekipi nego što je naša. No, ja moram da budem zadovoljan sa osvojenim bodom, ali i sa tih zadnjih 5-6 utakmica u kojima smo uspjeli da budemo drastično drugačiji nego kada sam ja došao, rekao je Momčilo Stanić za naš portal, kojem je sa završetkom polusezone i istekao ugovor sa Drinom.

Momčilo Stanić se poslije nekoliko godina odsustva iz Prve lige Republike Srpske, rada u premijerligašu Slaviji, te omladinskim kategorijama sarajevskog Željezničara, vratio u Prvu ligu Republike Srpske. On smatra da je kvalitet lige sasvim solidan, ali da bi se trebalo više pažnje posvetiti mladima, kao i raditi na povećanju posjete na stadionima.

- Ono što je jako zabrinjavajuće je jako mala posjeta. Po tom pitanju se mora i Savez potruditi kako bi bilo zanimljivije. Kvalitet ekipa, izuzev Borca i Sloge, je izjednačen. To su ekipe približnog kvaliteta. Mi smo do prije par kola bili potpuno otpisani, uspjeli smo da se podignemo, kao i još neke ekipe, a neke ekipe su stagnirale, iz kog razloga, to je za neke njihove klupske analize. Kvalitet je, hajde da kažem, solidan. Ono što je put za budućnost jeste da nam treba više mlađih igrača. Međutim, sama činjenica da još vlada neizvjesnost oko toga koliko će ekipa ispasti navodi ekipe da se okreću iskusnijim igračima, što sigurno nije dobro za fudbal u Republici Srpskoj. Klubovi moraju da žive i da se baziraju na mlađe igrače, što dugoročno daje rezultate, ali kažem samo ta neizvjesnost oko toga koliko će ekipa ispasti je doprinjelo dobrim dijelom da klubovi osjećaju jednu nesigurnost i da će što se prije to riješi biti od velike koristi. 

Drina na zimsku pauzu odlazi sa 14 bodova, koliko ima i posljednjeplasirani Tekstilac, dva boda manje od Slobode i Modriče, te tri boda manje od Sutjeske, dok sedmoplasirana Slavija bježi pet bodova.