XS
SM
MD
LG

Milojević: Liga šampiona sjajna škola

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević sumirao je utiske posle završetka takmičenja u Ligi šampiona i istakao koliko je bilo dragoceno takmičenje u eliti.

- Želim prvo da čestitam mojim igračima na dobroj utakmici bez ozbira na rezultat koji nije bio povoljan. Bilo je nekoliko iseckanih delova meča, u određenim fazama smo hteli da imamo drugačiji odnos, mislim na prvo poluvreme kada je trebalo da budemo hrabriji u posedu i da kroz posed se borimo sa njihovim presingom. Međutim, nismo uspevali, olako smo gubili lopte i neću da ulazim u to da li je bio faul ili ne pre njihovog gola, ali kada ostavite prostor igračima sa takvim brzinskim sposobnostima onda je teško da se odbranite - rekao je Milojević.

Trener Zvezde je naglasio i čime je bio posebno zadovoljan.

- Rekao sam igračima da treba da igramo i uspeli smo u tome u drugom poluvremenu. Mislim da smo bili hrabri. Vratili smo se u igru sa 2:1 i probali smo da ih dodatno pritisnemo sa dva sveža igrača, da rizikujemo, i onda je došao taj treći gol koji ne smete nikako da primite, a ne na ovakvom nivou fudbala. Posle je bilo jako teško se vratiti. Čestitam mojim igračima na dobrim igrama, ima stvari koje nisu uvek funkcionisale, ali to iskustvo će nam sigurno pomoći za dalja evropska takmičnja. Na najvećoj sceni se i najmanja greška plaća, a Liga šampiona je vrhunsko takmičenje.

Milojević se posebno osvrnuo na podršku navijača koji su još jednom napravili atmosferu za pamćenje na stadionu „Rajko Mitić“.

- Posebno mi je drago zbog cele atmosfere. Imali smo prelepe tri utakmice u Beogradu. Svaka čast našim navijačima, Beograd i Srbija su predstavljeni u pravom svetlu, drago mi je zbog toga i izuzetno sam ponosan. Lepo iskustvo, ponoviću po ko zna koji put, hvala i mojim igračima, ovakve utakmice treba doživeti. Bili smo u izuzetno teškoj grupi i da možemo opet da biramo, opet bih istu izabrao. Nisam imao neke želje, znali smo da je privilegija igrati protiv PSŽ-a, Napolija i Liverpula, bez umanjivanja drugih klubova kao što su Real, Barselona, Inter i tako dalje. Najbolji evropski i svetski fudbal se igra u ligama petica i rivali su nam bili iz tih zemalja. Sve su ekipe različite i dobre na svoj način, toliko dobre da nemam dovoljno vremena da kažem šta smo sve pozitivno naučili.

Mnogo je pozitivnih stvari bilo za crveno-bele tokom učešća u najelitnijem takmičenju.

- Posle svake utakmice smo bili mnogo bolji, zreliji. Protiv Pari Sen Žermena smo izašli sa 10 naših igrača, imamo mnogo manje stranaca a naši protivnici su pravljeni da osvoje trofej Lige šampiona. Čestitam na prolasku PSŽ-u i Liverpulu, i Napoli je fenomenalna elipa, da mogu sve tri bih poslao da prođu dalje. Fudbal mora da se doživi, da se susretnete sa tavkim ekipama i da osetite njihovu moć. Svi smo zaista postali bolji posle ovakvih utakmica i zaista mi je drago što smo bili u ovakvoj grupi. Ako ste pravi i želite da gledate onako iskreno, morate da učite od najboljih. Ove tri ekipe su na vrhunskom nivou i koliko god da je bolan proces posle poraza, niko ne voli da gubi, to je proces tokom koga izvlačite koristi. Naše prvenstvo je drugačije i mislim da je gospodin Jirgen Klop rekao, a to je istina, da smo gotovo jedina ekipa koja je dominantna u našem prvenstvu, a igramo drugačiji fudbal u Ligi šampiona - naglasio je Milojević i nadovezao se na sopstveno iskustvo.

- Ako želite da napredujete, da se ne krijete, a ja volim da učim i želim da budem još bolji, onda su ovo utakmice iz kojih uvek možete da naučite. Nije ni čudo što ovi igrači toliko koštaju, možda se neko pitao da li zaista toliko vrede, verujte da su to te cene. Možda i veće treba da budu zbog moći koju poseduju. Vide se tendencije savremenog fudbala i sigurno ćemo i mi dalje tražiti igrače sa takvim sposobnosti ma. Moja lekcija koju sam naučio tokom Lige šampiona bila je to što sam saradnici i ja bili spremni i mogli smo da pretpostavimo kako će protivnika da igra. To me raduje, možete da predvidite neke stvari, kao što doktor ima recept, ali je poenta naći pravi lek. To mi je ostalo najupečatljivije. Fudbal je otišao u određenom pravcu, nema više klasičnog sistema, već dolazi do prelivanja i to je dobra, interesantna lekcija.

Još jednom se naš trener osvrnuo na poslednji duel u grupnoj fazi i oproštaj od Lige šampiona.

- Nikome nije prijatno kada izgubi bez obzira na ime rivala. Znali smo pred meč da nema segmenta u igri za koji možete kažete kako PSŽ ima problem - ovde. Svuda su jaki, ako ih napadnete, onda otvorite prostor neverovatno brzim igrčaima, igraju jako dobro između linija, vrlo su hitri, rešavaju probleme tako jednostavno... Ako im dozvolite posed lopte, onda vas mnogo troše. Malo mi je opet krivo što smo imali taj respekt i svestan sam da to moram da prođem sa njima koliko god da pričam sa igračima. To je sve do igranja na ovakvom nivou. Imali smo jako dobar period igre, stvorili smo problem Pari Sen Žermenu, nekih dvadesetak minuta je imao problem od nas kao malo od kojih ekipa. I onda dođe treći gol, fenomenalan izvođač prekida je pogodio gde treba, drugi koji skače bio je gde treba i to imaju velike ekipe. Njihova je moć da su svuda jaki. Voleo bih da nismo primili taj treći gol, možda ne bi došlo do izjednačenja, ali bi bila zanimljivija utakmica do kraja - završio je Milojević uz osvrt kako su i naši omladinci stekli ogromno iskustvo u Ligi šampiona i vide gde su u odnosu na vršnjake.