XS
SM
MD
LG

Epski meč kojeg su sudije pokvarile i pobjeda Nišikorija

Kei Nišikori plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena nakon epske borbe, preokreta i pobjede protiv Karenja Buste od 3-2.

Meč je od samoga starta bio fantastičan. Mnogo sjajnih poteza i sa jedne i sa druge strane ali i velika izjednačenost. Set je otišao u taj brejk a njega je Karenjo dobio sa 10-8. I u drugom setu bila je velika borba. Ipak, Karenjo je bio spretniji i brejkom osvaja set sa 6-4. Treći set je bio neizvjestan i otišao je do taj brejka a njega je dobio Japanac. U četvrtom setu Nišikori je bio odlučniji, napravio brejk i osvojio set sa 6-4.

Peti set bio je kruna svega. Nišikori je napravio rani brejk. Djelovalo je da će Nišikori taj brejk prednosti i sačuvati. Međutim, kada je servirao za meč, Karenjo mu oduzima servis i dolazi do izjednačenja. Na kraju je o prolasku u četvrtfinale odlučivao super taj brejk. Bilo je dosta mini brejkova sa obje strane. Međutim, Karenjo je vodio 8-5 i djelovalo je da ide ka pobjedi. A onda se desila pa može se reći i skandalozna situacija. Linijski sudija uzviknuo je aut i Karenjo je stao. Nišikori je tražio čelendž i lopta je ipak bila na liniji. Umjesto da glavni sudija ponovi poen, on ga je dodijelio Nišikoriju. Tu se desio i prekid i žestoka rasprava Karenja sa sudijom. Nakon toga, Karenjo nije uzeo ni poena i Nišikori je dobio super taj brejk sa 10-8.

Nišikori će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Đoković - Medvedev.

Foto: Evening Standard