XS
SM
MD
LG

Sudar titana na Rod Lejver Areni: Epizoda broj 53

Nova Godina, a ljubitelji tenisa su dobili ono što su i željeli, Novak Đoković i Rafael Nadal igraće u finalu Australijan opena u nedelju, a to će im biti drugi susret u Melburnu.

Ne nije fraza - meč Đokovića i Nadala u finalu Australijan Opena je spektakl u najavi.

Nadal još nije izgubio set na turniru i igra u zaista dobroj formi. Đoković mu je ipak pokazao kako nije on nije manje opasan. Možda će Rafa imati dan više odmora, ali prvi teniser svijeta nije se previše umorio nakon jučerašnjeg meča.

Teniski svijet će stati ove nedelje od 9:30 po našem vremenu. Nedeljno finale biće 53. međusobni duel između Novaka i Rafe.

Đoković ima dvije pobjede više od Nadala. Nadal će u finalu probati stići do svoje 18. Gren slem titule, a Đoković do rekordnog sedmog trofeja u Melburnu, a ukupno do 15. Gren slema.

Repriza 2012 – da li nas čeka novo epsko finale Melburna? I dalje se pamti epsko finale u kojem je Đoković savladao Nadala prije sedam godina rezultatom 3:2, po setovima: 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 , 7:5, poslije pet sati i 53 minuta borbe. Bila je to Đokovićeva treća titula u Australiji, a sada ih ima šest u isto toliko finala, dok je Nadal ostao samo na jednoj iz 2009. godine.

Finale iz 2012. je bilo najduže u istoriji na Otvorenom prvenstvu Australije. Poveo je Rafa sa 0:1 u setovima (5:7), ali je Đoković preokrenuo na 2:1 (6:4, 6:2). U četvrtom setu su igrali zaista nevjerovatan taj-brejk, gdje je Novak vodio sa 5:4, ali izgubio set Otišlo se u peti odlučujući, a tamo je Nadal uzeo brejk i poveo sa 2:4. Servirao je Španac za potvrdu brejka i dolazak na korak od pobjede, ali je Srbin u tom trenutku uspio da vrati servis. Zatim je pri rezultatu 5:5 on bio taj koji je uzeo brejk i na kraju osvojio pehar.

Za ovakve mečeve se živi Iako su obojica u četvrtoj deceniji, "Ozi open" je pokazao da trenutno nemaju konkurenciju na teniskom terenu. Đoković i Nadal dugo nisu igrali za titulu u tako fantastičnoj formi, pa sa sigurnošću možemo da konstatujemo da će ovo biti možda i meč godine, iako je sezona tek počela.

Sigurno ćemo vidjeti okršaj dva najozbiljnija kandidata za prvo mjesto na kraju sezone, ali definititivno ovaj meč neće biti taj koji će to riješiti. Po svemu do sada prikazanom, trebali bi gledati borben, čvrst, ko zna, možda i duel za pamćenje. Ovu drugu mozete staviti ispod ovog pod naslova repriza izd 2012