XS
SM
MD
LG

Igokea bez sreće protic Cedevite

Košarkaši Igokee upisali su 12. poraz u ABA ligi. Igokea je hrabro pala u Laktašima protiv Cedevite, rezultatom 78-75.

Početak meča bio je dosta tvrd sa obje strane i nismo baš gledali dobru košarku. Generalno, Igokea nije bila šuterski raspoložena u prvom periodu pa je Cedevita prvi period dobila sa 21-15. Cedevita je igrala dobro u drugom periodu. Kontrolisali su meč bez ikakvih problema i na odmor su otišli sa 12 poena prednosti.

U treće periodu Cedevita je imala i +15 ali Igokea nije odustala. Trojkom Adamovića prišli su na -1. Ipak, Cedevita je odbila nalet Igokee i sa pet poena prednosti ušli su u poslednji period. U poslednjem periodu viđena je velika borba. Uporna Igokea nije odustajala. Bacanjima Adamovića, Igokea je povela sa 73-72. Tu je Igokea stala. Najviše je za to zaslužan Anđušić koji je odigrao katastrofalno završnicu susreta. Cedevita je zaslugom Tonija Katića povela 76-73. Igokea je imala napad ali Anđušić je promašio trojku i to je bio kraj za Igokeu.

Cedevitu je do pobjede predvodio Kuk sa 17 poena a odličan je bio i Katić sa 15 poena. Najbolji u dresu Igokee bio je Luković sa 22 poena.

Igokea je sada na omjeru 6-12 a u narednom kolu gostuje kod Olimpije.

Foto: Igokea Republika Srpska