XS
SM
MD
LG

Kecmanoviću srpski derbi i rezultat karijere, Noleta prekinula kiša

Mladi srpski teniser, Milomir Kecmanović, ostvario je rezultat karijere. On je u srpskom derbiju savladao Lasla Đerea sa 2-0 i plasirao se u osminu finala Indijan Velsa.

Kecmanović je od starta nametnuo svoj ritam. Već u trećem gemu oduzeo je servis Đereu. Na svom servisu bio je izuzetno siguran. Do kraja prvog seta Milomir je napravio još jedan brejk i dobio je prvi set sa 6-2. Drugi set bio je mnogo neizvjesniji. I jedan i drugi teniser igrali su jako dobro i čuvali su svoj servis. Na kraju se otišlo u taj brejk. Tamo je spretniji bio mlađi od dvojice naših tenisera, dobio drugi set sa 7-6  a samim tim i meč.

Milomir Kecmanović ovom pobjedom došao je do renkinga karijere odnosno 105. mjesta na svijetu. Međutim, tu ne mora biti kraj. U osmini finala će igrati protiv Nišioke a Japanac nije rival koji je nesavladiv. Čak možemo reći da je Kecmanović i favorit u ovom meču. 

Što se Lasla tiče, i pored ispadanja u trećem kolu on je trenutno 31. na svijetu, što je njegov renking karijere.

Sinoć je meč trebao odigrati i Novak Đoković protiv Kolšrajbera. Međutim, njihov meč prekinut je radi kiše već u drugom gemu i nastaviće se večeras. 

Večeras u somini finala nastupa i Filip Krajinović a njegov rival biće Rus Medvedev. Kasno noćas u četvrtinalu dubla nastupiće Đoković u paru sa Fonjinijem. Njihovi rivali biće Roher i Tekau.

Foto: ATP