XS
SM
MD
LG

Umalo od gotovog veresija

Drugo poluvreme utakmice u Bačkom Gradištu opravdalo je epitet derbija

Bačkogradištanci su zasluženo pobedili u derbiju i vratili se na vrh tabele, ali malo je nedostajalo da od gotovog naprave veresiju. Posle nezanimljivog prvog poluvremena, u kojem je Grujić uzdrmao prečku šutem sa dvadesetak metara u 27. minutu, nastavak je opravdao epitet derbija kola.

Borislav Ikrašev je u 56. minutu potvrdio brzinski i realizatorski kvalitet, stigao je do lopte pre istčalog golmana Mirkovića i kraj njega poslao loptu u mrežu za vođstvo od 1:0. Desetak minuta kasnije prvi „snajperista“ lige Nenad Kudrić je na pas Marjanova postigao prvi gol ovog proleća, inače svoj 20, i duplirao vođstvo. Kad je Ikrašev materijalizovao još jednu asistencijuMarjanova u 70. minutu, Ravnoselci su bili pred katastrofom.

Verovatnobi tako i bilo da je Marjanov iskoristio priliku u 75. minutu, ali je Mirković u stilu rukometnog golmana intervenisao i spasao svoju mrežu. Međutim, nije to bila najveća greška Marjanova, jer je u 84. minutu isključen. Gosti su iskoristili brojčanu prednost i dva minuta kasnije je Maćiženski iz opravdano dosuđenog jedanasterca smanio na 1:3. To je unelo nervozu kod domaćih igrača, pa je Gotovac u 89. minutu iskoristio grešku njihove odbrane za novi pogodak.

U nadoknadi vremena neko je iz gužve pred golom Gradištanaca šutirao, golman Milovanov odbranio, odbijena lopta je pogodila prečku i to je sve što se videlo u uzbudljivom drugom poluvremenu nedeljnog derbija Subotičke lige.

Vojvodina – Proleter     3:2   (0:0)

Bačko Gradište: Igralište u SRC „Đorđe Tapavica Džoja“. Gledalaca: 300. Sudija: Ljubiša Berenji (Subotica). Strelci: Ikrašev u 56. i 70, N. Kudrić u 66. minutu za Vojvodinu, a Maćiženski u 86 (11 m) i Gotovac u 89. minutu za Proleter. Žuti kartoni: D. Kudrić, N. Kudrić i Janković (Vojvodina), a Eri, Kojičić, Gadžić, Jovanović,Maćiženski, Mirković iGajin (Proleter). Crveni karton: Marjanov (Vojvodina) u 84. minutu.

Vojvodina: Milovanov 7, Vejin 6 (od 46. Ikrašev 8), D. Kudrić 6 (od 71. Vender -), Popović 6, Bilbija 7, Janković 7 (od 77. Erdeljan –), Radulović 7, Pelengić 6, Bečanović 6,5, N. Kudrić 7, Marjanov 7.

Proleter: Mirković 6,5, Novićević 6, Kojičić 6 (od 80. Gotovac -), Eri 6,5, Maćiženski 7, Gadžić 6, Grujić 7, Ogrizović 6, Jovanović 6,5 (od 70. Gajin -), Popržen 6, Nešković 6,5.