XS
SM
MD
LG

Milan Tomić više nije trener KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u subotu 30. marta poraženi su u drugom meču polufinane serije plej-ofa ABA lige. Iako su bili na pragu trijumfa i plasmana u veliko finale i borbu za šampionski prsten i plasman u Evroligu, crveno-beli su nizom grešaka dozvolili protivniku da trijumfuje i naradne subote očekuje nas majstorica nakon koje ispravke neće biti.

Kako se saznaje i rukovodstvo našeg košarkaškog kluba nije zadovoljno prikazanim u drugom susretu polufinalne serije, pa se odlučilo na možda i nesvakidašnji korak. Predsednik našeg kluba Nebojša Čović odlučio se da pred odlučujući susret napravi promenu na klupi i da smenjivanjem trenera Milana Tomića „razmrda“ ekipu. Tokom nedelje 31. marta vodili su se intenzivni pregovori sa nekolicinom trenera.

Prva želja našeg kluba Saša Obradović i pored velike želje nije mogao da pozitivno odgovori na poziv sa Malog Kalemegdana jer je nedavno postao trener francuskog Monaka, pa je klub morao da potraži alternativna rešenja. Razmišljalo se o Mihajlu Pavićeviću koji je prethodne sezone napravio pravo čudo sa barskim Mornarom, Aleksandru Trifunoviću koji uvek figurira za trenera crveno-belih, ali i Vladi Vukoičiću koji je u sezoni 2012/13 ostavio pozitivan utisak na klupi našeg kluba.

Ipak, nakon ponoći „kao grom iz vedra neba“ odjeknula je vest da na klupu Crvene zvezde seda iskusni slovenački stručnjak i nekadašnji trener crveno-belih Zmago Sagadin. U kratkom razgovoru sa predsednikom KK Crvena zvezda mts, Sagadin je istakao da može garantovati uspeh sa našim klubom jer tokom cele sezone prati igre Crvene zvezde i siguran je u igrački potencijal momaka koji nose dres omiljenih boja. Sagadin u Beograd stiže tokom dana i potpisaće ugovor do kraja aktuelne sezone uz klauzulu da će u slučaju uspeha naredne sezone imati odrešene ruke u formiranju tima za Evroligu.

Poštovani Zvezdaši, želimo Vam srećan 1. april svetski dan šale.