XS
SM
MD
LG

Bošnjak: Jedva čekamo pravu fudbalsku atmosferu u Vranju!

Fudbaleri Voždovca u 2. kolu plej auta Superlige Srbije gostuju ekipi Dinama u Vranju. Ovo će biti i prva utakmica ove sezone koju će FK Dinamo Vranje igrati na svom stadionu „Jumko“ koji je dobio dozvolu za odigravanje prvenstvenih utakmica od strane komisije FSS.

Sa obzirom na to da Dinamo časti navijače besplatanim ulazom na ovu utakmicu i da se očekuje prisustvo nekoliko hiljada navijača, neko bi mogao pomisliti da će ovo biti otežavajući faktor za fudbalere Voždovca. Međutim, među Zmajevima vlada optimizam i jedva čekaju da istrče na teren u Vranju u atmosferi za koju kažu da će biti „vatrena i prava fudbalska“.

Šef stručnog štaba Zmajeva, Dragan Aničić, još jednom apostrofira specifičnost plej ofa i poziva na opreznost pred vruće gostovanje u Vranju. 

- U Vranju nas dočekuje borbena ekipa Dinama i nećemo imati nimalo lak posao, ovo će biti jedno od težih gostovanja. Srećan sam što ćemo igrati u Vranju, i što će nas konačno dočekati pun stadion i prava fudbalska atmosfera. Šteta što Vranje od početka prvenstva nije igralo pred svojim navijačima, jer sigurno ne bi bilo u situaciji u kojoj se nalazi.

Gašić, Dimitrov i Stevanović su predvodnici ekipe i daćemo sve od sebe da ne uđemo u njihov ritam igre, već da igramo onako kako smo mi zacrtali. Nadam se takođe da će pored fudbalskog ambijenta i svi ostali faktori oko utakmice biti na nivou. 

Zimsko pojačanje Zmajeva, talentovani Strahinja Bošnjak takođe je izrazio zadovoljstvo odlukom da se utakmica igra u Vranju i preneo utiske iz svlačionice Zmajeva. 

- Iskreno, svi u svlačionici smo srećni što igramo u Vranju. U našoj ligi fali pravih fudbalskih ambijenata, sa mnogo publike, a to nama igračima najviše prija i daje najveći motiv za igru. Ovoga puta imaćemo tu situaciju na gostujućem terenu, ali daćemo naravno sve od sebe da pokažemo kvalitet i vratimo tri boda „na Krov“. Cele nedelje smo radili na pripremi utakmice sa stručnim štabom i ništa nismo prepuštali slučaju.

Utakmica između Dinama i Voždovca igra se na stadionu Dinama u Vranju u subotu od 16 časova, a ulaz na utakmicu će biti besplatan.


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18