XS
SM
MD
LG

Metalac stiže na Gradski stadion u Inđiju

Gradski stadion u Inđiji: Anđelko Belić, Sportin

Play off takmičenje u Prvoj ligi Srbije je ušlo u samu središnjicu svog kratkog postojanja. Pred klubovima je peta utakmica, a za Inđiju i gostujući Metalac, možda i presudan duel. Gosti su u Inđiji vrlo često znali da iznenade svog domaćina, a ovog puta su oni u položaju "moranja".

Svoju analizu pred ovaj meč nam je dao šef stručnog štaba Inđije, Srđan Blagojević,

"Ovo prvenstvo je takvo, kakvo je. Svaka utakmica ispadne da je bitna i jako bitna. Tako je i ova. Dolazi nam ekipa Metalca koja je pred početak prvenstva slovila za jednog od favorita za ulazak u Super ligu. Ovaj sistem takmičenja je takav da je na kraju doveo do toga da oni zaostaju za nama jedan bod. Da nam dolaze u goste i praktično u međusobnom susretu odlučujemo o tome, ko će biti bliži toj trećoj poziciji. Metalac je jako dobra ekipa, jako su dobro organizovani. Kolegu Stankovića dobro poznajem. Sarađivali smo zajedno. Dobro selektirana ekipa. Moćna, brza, kompaktna. Možda ne u konstantnom kontinuitetu dobrih rezultata, ali ekipa svakako sa dobrim potencijalom. Očekujem, čak i mnogo težu utakmicu nego onu što je bila sa Kragujevcom".

Zeleno breli tokom ovog prvenstva jednostavno ni u jednom kolu nisu imali sve igrače na raspolaganju kako bi struka bila na "slatkim mukama". Na predhodnom meču posle sudara golmana Radničkog 1923, Raičevića i napadača domaćina, Ivančevića, igrač Inđije je izvukao deblji kraj. U prvi mah se sumljalo na potres mozga u strahovitom sudaru, ali i pored te potvrđene dijagnoze, otkriveno je da je i potkolenica ovog ubojitog napadača Inđije stradala.

"Do kraja sezone nećemo moći da računamo na Nebojšu Ivančevića", istakao se Srđan Blagojević, a potom dodao, "Koristim ovog puta priliku da mu poželim što brži oporavak i moraćemo bez njega da se borimo za što bolji rezultat do kraja. Ostali su zdravi,nemamo igrača sa kartonima. Svi su orni spremni. Iskoristili smo predhodne dane da malo više i odmorimo, da bi ovaj finiš sezone dočekali spremni".

Boško Vraštanović u timu Inđije slovi za igrača koji gradi igru. I sam je bio pod povredama, ali je sada spreman za nove izazove. O Metalci ima vrlo visoko mišljenje i poštovanje,

"Sigurno je ovo derbi kola. Posle igre sa Kragujevčanima, gde nismo uspeli da ostvarimo pobedu, koja nam je bila vrlo bitna u borbi za treće mesto. Sada imamo priliku da protiv ekipe Metalca, koja je jedna dobra i organizovana ekipa, to i ostvarimo. Naravno ako ispunimo sve ono što nam je šef struke zadao, pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje".

Optimizam igrača Inđije će se sutra morati pretočiti i na terenu Gradskog stadiona u Inđiji. Utakmica, kao i ostale tog dana igra se od 16 časova.


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24