XS
SM
MD
LG

Lalatović zove navijače: Da Partizan bude gost na "Čairu"

Pred revanš utakmicu polufinala Kupa Srbije na Čairu je danas održana redovna konferencija za predstavnike medija.

Partizan dolazi na „Čair“ sa minimalnom prednošću iz prvog meča od 1:0, a u Nišu će pokušati da u drugih 90. minuta sačuva stečenu prednost. Nišlije, predvođene trenerom Nenadom Lalatovićem, će pokušati da dopišu još jednu stranicu u svojoj istoriji, plasmanom u finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja, a za obe ekipe otežavajuća okolnost biće kiša koja pada prethodna dva dana.

Prvi se javnosti obratio šef stručnog štaba Nenad Lalatović. On je još jednom ponovio da je ponosan na uspeh Radničkog u ovoj sezoni.

– Čestitao bih svojim igračima što su stvorili istoriju i završili na drugom mestu. Već su učinili nešto što je izgledalo nemoguće. Šta god sutra da se desi, moraju da znaju jednu stvar, oni će ostati heroji Niša. Nemaju naši igrači sutra pritisak, veći je pritisak na igračima Partizana. Neka pokušaju da obraduju publiku. Ako ima Boga, sutra ćemo izboriti finale, a ako ne izborimo nećemo plakati. Videćete sutra da će naši igrači ostaviti srce na terenu, počeo je Lalatović.

Strateg Radničkog potom je pozvao navijače da u što većem broju dođu na Čair.

– Pozivamo navijače da dođu na Čair, želim da bude ta atmosfera kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana. Želim da se igrači Partizana sutra osećaju kao gosti. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez navijača. Igrači moraju da budu jaki u skoku, da svaka lopta bude naša, ako povedemo, ne smemo da se povučemo, moramo da nastavimo u tom ritmu. Niti mi možemo da iznenadimo Partizan, niti oni nas. Šanse su podjednake, ali ja verujem u svoje igrače, za mene su najbolji u Srbiji. Kada smo mogli da se nosimo sa Makabijem ovde, možemo i sa Partizanom. Imamo igrače koji mogu da se suprotstave crno-belima rekao je Lalatović

Napadač Radničkog, Petar Grbić, ima dosta iskustva u velikim utakmicama. Za njega neće biti nepoznanica s obzirom da je deo svoje bogate fudbalske karijere proveo u Partizanu.

– Spremni smo i fizički i psihički za sutrašnju utakmicu. Svi smo zdravi i ulazimo spremno u meč. Tajni nema, sutra je taj dan koji smo dugo čekali, iako šef ne dozvoljava da se razmišlja unapred, jedva smo čekali sutra, svima nam je u mislima bilo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Za mene ova utakmica neće biti na život ili smrt, moramo da uđemo hladne glave i da uđemo hladne glave. Ovo je dosta drugačija sezona, napravila se hemija između svih nas, obaramo rekorde, treba do kraja da izguramo istorijsku sezonu. Biće težak teren, već tri dana ne staje kiša, ali to nije alibi. Kakav je teren nama, takav je i njima. U duel igri treba da pokažemo da želimo više plasman u Finale, rekao je Petar Grbić.

Trener Radničkog imaće kompletan tim na raspolaganju pred meč sa Partizanom koji je na programu u sredu od 20 časova. Meč će suditi glavni sudija iz Resnika, Lazar Lukić, a pomagaće mu „Mažićeva ekipa mahača“ Dalibor Đurđević iz Kruševca i Milovan Ristić iz Beograda.