XS
SM
MD
LG

Srbija dočekuje englesku selekciju Lankašir

Ragbi 13 reprezentacija Srbije u nedelju 19. maja na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima (16.30) ugostiće englesku selekciju Lankašir Lajonhartsa. Biće to prvi meč najboljih srpskih ragbista u 2019. godini, kao i ujedno prva utakmica posle neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2021. godine koje se održava u Engleskoj.

Amaterska reprezentacija pokrajine Lankašir nalazi se tokom ove nedelje na turneji po Srbiji i u sredu su već savladali na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić u Beogradu Crvenu zvezdu – 38:20. Crveno-beli su pružili jak otpor veoma kvalitetnim gostima koji su tako nastavili tradiciju turneja engleskih amaterskih selekcija po Srbiji koja traje još od 2006. godine.

- Počinjemo novi ciklus reprezentacije u čijem će fokusu biti stvaranje tima za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2025. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Napravili smo jedan dugoročan plan koji će biti zahtevan i sa puno odricanja, ali će istovremeno njegovo ostvarenje biti istorijsko i treba da ostavi trajno nasleđe srpskog ragbija u međunarodnim okvirima – rekao je selektor Srbije Australijanac Bret Dejvidson.

Dejvidson će nastaviti da vodi seniorsku reprezentaciju u narednom periodu posle osvojenog petog mesta sa juniorskom selekcijom na prošlogodišnjem Evropskom šampionatu u Beogradu. Trenutno trener prvaka Srbije i Balkana Crvene zvezde, vodio je i Srbiju u kvalifikacionim mečevima za odlazak na SP.

Utakmica u nedelju sa ekipom Lankašira samo je uvod u bogat program u narednom periodu za najbolje srpske ragbiste. Seniorsku reprezentaciju Srbije već početkom jula meseca očekuje istorijska desetodnevni turneja po Velikoj Britaniji. Dogovoreno je da će Srbija odigrati dve utakmice protiv engleske selekcije Jorkšir Lajonhartsa, kao i meč protiv velške amaterske reprezentacije Dragonharts.

Selektor Dejvidson će pred samu utakmicu odrediti 17 igrača koji će istrčati na teren protiv Lankašira, a na širem spisku se nalaze: Džavid Jašari, Vladimir Milutinović, Dušan Milutinović, Nikola Srbljanin, Vlado Kušić, Aleksandar Pavlović, Mihajlo Stoiljković, Dario Abidinović, Denis Bajrami (Partizan 1953), Vojislav Dedić, Stefan Nedeljković, Vladislav Dedić, Marko Janković, Aleksandar Đorđević, Predrag Keglić, Ilija Krstić, Petar Milanović, Denis Čengaj, Vuk Štrbac (Crvena zvezda), Lazar Živković, Đorđe Stošić, Marko Milenković, Aleksandar Ilić, Nikola Rakić, Mihajlo Jović, Stefan Arsić, Stefan Jovanović (Radnički Niš), Stevan Stevanović, Relja Petrović, Aleksa Radić, Andrej Mora, Miloš Aleksić (Tašmajdan Tigrovi), Marko Jakovljević, Atanas Trimčeski, Bogdan Raičević (Radnički Novi Beograd).