XS
SM
MD
LG

Iznenađenje u Pirotu "car" pokorio "kralja"!

“Razvuklo” se srpskoligaško kolo!  Ostala su da se “odigraju” još “četiri koraka” i “muzika” sa stadiona širom “Istoka” će utihnuti. Kolovodja kome  je  proleće za “ritam” odgovaralo “sigurnim koracima”, sve u “pet, šest, pet, četiri” vodi “igraorce” poslednjim taktovima.

Radnički je danas na Stadionu kraj Nišave domaćin neugodnom rivalu. Neugodan jeste, ali, kako mi danas reče predsednik Milivojević, popularni “Drvce”:

- Napiši “bratiću” da od 1998. godine nismo pobedili Radnički u Pirotu. Na Bubnju, bilo je “onako”, radovali su se i jedni i drugi.

Marko Vidojević, tvorac ovog šampionskog Radničkog, “kralja” ovog prvenstva, za “sudar” protiv “cara” pripremio je majstore koji će, verujemo “mašineriju” zagrejati dovoljno dobro da će “Drvce” na kraju ponovo morati da kaže – “Brtiću”, bili ste bolji, čestitam prvu ligu.

No, polako. Meč počinje. Verujemo da će vreme poslužiti. Piroćanci imaju obavezu da vide i pozdrave i pomognu ovaj nepobedivi tim Radničkog.

3. minut – Boža Mančić je u svom stilu prošao levom stranom, očekivao se cantaršut, ali mu je lopta pobegla i završila u gol autu.

5. minut – Kako se i očekivalo fudbaleri u crno belim dresovima, igrači iz Niša, postavili su dva odbrambena bloka pred svojim golom pokušavajući da preko Petrovića ugroze Piroćance.

6. minut – Prva prilika za Radnički. Korner sa desne strane, lopta je prošla paralelno s golom, pokušali su u padu Spasić i Stojković da je ubace u mrežu, ali nisu uspeli.

10. minut – Igra se po povoljnom vremenu i izuzetno dobro pripremljenom terenu.

Sudije ovog meča su: Dušan Marek, Aleksandar Đorđević i Bojan Ivanović, svi iz Leskovca. Četvrti sudija, Vlasotinčanin Stefan Đokić.

13. minut – Još jedan centaršut sa leve strane, loptu je poslao Ćirković, Aca Stojković zahvatio glavom, ali je štoper u poslednjem trenutku postavio leđa i odbranio svoj gol.

17. minut – Pati Spasić je “protutnjao” desnom stranom, uputio paralelu na suprotnu, utrčao je Ćirković, našao se na tri metra od gola, svi su već videli loptu u mreži, ali je Pavićević sa gol linije izbacio loptu u polje i spasio siguran gol.Domaći su u ofanzivi. Nišlije još nisu uputile loptu ka golu Kokovića. 

22. minut – Kakva šansa za Radnički! Ponovo Ćirković! Napad Piroćanaca sa desne strane, nezadrživi Spasić je pretrčao beka, centrirao, pogodio Ćirkovića u “trepavicu”, on je glavom sa pet metara šutirao, ali je Nišlije ovoga puta spasila prečka.

26. minut – Pobulić se odlučio na udarac sa 25 metara, lopta je koji santimetar kraj desne stative završila u korneru.

27. minut – Pobulić je ubacio loptu iz kornera, prošla je ispred gola, golman je zakasnio, ali i Stojković da je ubaci u mrežu.

I prvi utisak, igra se na jedan gol, domaći su organizovani i mnogo bolji na sredini terena, ali pred golom Andrije Stankovića još uvek nedovoljno snalažljivi da pogode mrežu.

35. minut – E, sad je postalo sve nervoznije. Gosti, u želji da zaustave boljeg od sebe, veoma često pribegavaju prekršajima. Mladi sudija Dušan Marek u nekoliko navrata nije dobro procenjivao, što je izazvalo negodovanje gledalaca. Snažni Pavićević je grubo startovao i prosto “izneo” Spasića van terena, međutim, Marek ništa nije svirao. Nišlije se grčevito brane, žele da posle toliko godina iz Pirota izađu neporaženi. Igraju kao da im od ove utakmice zavisi titula. Vodi se velika borba, ali samo na polovini niškog tima. Neće lopta u gol.

41. minut – Prvi ozbiljan napad Nišlija. Jović je u kontranapadu pobegao štoperima Radničkog, ali je Dojkić u poslednjem trenutku bio brži i izbacio loptu u gol aut.

42. minut – Sličnu poziciju kao Jović imao je i Aca Stojković, bio je brži od svojih čuvara, sa 18 metara pokušao je da lobuje golmana Nišlija, ali je lopta završila u gol autu.

43. minut – Još jedan dobar udarac Dimitrija Pobulića sa 20 metara iz okreta, ali je lopta završila pored leve stative u gol autu.

44. minut – Sedmi korner Pobulića sa leve strane, kombinacija sa Spasićem koji je sa 20 metara šutirao preko prečke.

Sudija je pridužio prvo poluvreme za dva minuta.

45. minut – Još jedna velika prilika za Radnički! Ponovo Pati Spasić kao furija po desnoj strani ostavio je dvojicu igrača, centrirao u peterac i ponovo Pobulić u padu je sa tri metra šutirao, ali je golman Stanković na neverovatan način nogom spasio još jedan siguran gol.

Kraj prvog poluvremena.

51. minut – Goooool! Milutin Ivanović 0:1. Centaršut iz kornera sa leve strane, najbolje je skočio omaleni Ivanović i poslao loptu pod prečku. Car Konstantin vodi sa 1:0.

58. minut – Goooool! Petar Mitić 0:2. Greška u odbrani Radničkog, Ivanović i Mitić izašli su sami pred golmana Kokovića i ušetali se u gol.

60. minut – Pati Spasić iz povoljne pozicije sa 18 metara šutira kraj gola. Panika u redovima Piroćanaca koji su u prvom poluvremenu propustili brojne prilike i u nastavku dozvolili da ih gosti iznenade. Umesto Radičevića ušao je još jedan napadač Uroš Tomović.

65. minut – Snažan udarac Patija Spasića loptra je na putu ka golu pogodila Lazarevića i završila u korneru. Posle kornera Tolić je sa pet metara šutirao, ali je golman loptu izbacio u korner. 

69. minut – Posle centaršuta Spasić je prihvatio loptu, bio u povoljnoj poziciji, ali je pomoćnoi sudija signalizirao ofsajd.

70. minut – Goooolll Pobulić 1:2. Posle golova gostiju Piroćanci su krenuli na sve ili ništa. U seriji prilika pred golom Nišlija Pobulić je zahvatio odbijenu loptu i sa 16 metara poslao u desni donji ugao.

74. minut – Boža Mančić je centrirao pred gol, Tomović je pokušao da pronađe Spasića, međutim lopta je pogodila Pavićevića u ruku. Sudija nije pokazao na 11 metara. Uvek tihi Marko Vidojević ovoga puta je reagovao i sudija Marek ga je isključio sa klupe.

81. minut – I dalje igra na jedan gol, ređaju se pokušaji fudbalera Radničkog pred golom, ali se Nišlije brane sa devet igrača. U tako nervoznoj atmosferi nema dovoljno koncentracije i Piroćanci prave početničke greške. Umesto povređenog Vlajkovića u igri je Petković.

88. minut – Korner za Radnički sa leve strane, lopta je u petercu pala do Tomovića. On je, umesto da šutira, samo zakačio loptu koja je završila golmanu u ruke. Novi centaršut u istom minutu sa desne strane, Tomović je zahvatio loptu koja je završila u gol autu.

90. minut – Goooool Lazarević 1:3. U periodu kada su fudbaleri Radničkog napadali, kontranapad, Lazarević je sam izašao pred gol, lobovao golmana Kokovića i postigao treći gol.

Kraj! Car Konstantin je iskoristio slabosti Radničkog i pobedio.

I na kraju, “car” je ošamario “kralja” jer su “kraljevići” još pre utakmice smatrali da su pobedili. Nišlije su se odbranile u prvom poluvremenu kada su Piroćanci mogli da poprave gol razliku. 

U nastavku u suštini se ništa nije promenilo. Radnički je i dalje jalovo napadao, ali su gosti koristili grešeke u odbrani Radničkog i golove postizali posle kontranapada.

Iako se u fudbalskoj Srbiji očekivalo da će ovo biti “zabavno popodne” i da će domaći lako savladati goste, iako, naravno, poraz ne ide naruku Radničkom, beli su pokazali svu čistotu fudbala. Sve to važilo je i za Nišlije koji su časno i pošteno odigrali utakmicu i na kraju je potpuno zasluženo i dobili. 

Pirotskom timu za nauk da se prvenstvo igra do juna i do poslednjeg sudijinog zvižduka. Niko nije postao prvak dok to pobedama nije zaslužio.

Svi ostali detalji koje je vaš reporter ponovo doživeo na stadionu nisu ništa novo, samo su pokazali da u Radničkom postoje i dalje ljudi koji rade protiv interesa kluba. Kako je moguće da izvesni Desko, bivši ekonom, sada "komesar za bezbednost" dozvoli "novinarima" jednog portala, a našem novinaru nisu dozvolili da po završetku utakmice uđe na teren? Da li to i Bog kažnjava takve likove kojih Radnički mora da se oslobodi ako želi da postane poštovan klub?


SFS Borac 6 : 0 Pukovac
Jedinstvo (P) 2 : 1 GFK Dubočica
Budućnost 4 : 1 Zaplanjac
Radnički (P) 1 : 3 Car Konstantin
Moravac Orion 4 : 3 Radnički (S)
Dunav 2 : 0 Jedinstvo (B)
Temnić 1924 2 : 1 Radan
Jagodina Tabane 3 : 0 OFK Sinđelić
Rtanj 3 : 2 Trstenik PPT
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (P) 30 24 3 3 75
2 Temnić 1924 30 23 4 3 73
3 Car Konstantin 30 17 6 7 57
4 Jagodina Tabane 30 16 7 7 55
5 Budućnost (-1) 30 17 4 9 54
6 Moravac Orion 30 16 4 10 52
7 OFK Sinđelić 30 14 5 11 47
8 Dunav 30 13 3 14 42
9 Jedinstvo (B) 30 13 2 15 41
10 SFS Borac 30 11 5 14 38
11 Trstenik PPT (-1) 30 10 7 13 36
12 GFK Dubočica 30 11 2 17 35
13 Zaplanjac 30 9 8 13 35
14 Radan 30 9 5 16 32
15 Rtanj 30 8 4 18 28
16 Radnički (S) 30 7 6 17 27
17 Jedinstvo (P) 30 8 3 19 27
18 Pukovac 30 3 4 23 13