XS
SM
MD
LG

Novi večiti derbi u nedelju na Ingetu

Prolećni deo sezone u srpskom ragbiju 13 ulazi u završnu fazu. Još tri vikenda klupskog takmičenja preostalo je pre nego što dođu na red reprezentativne akcije.

U naredne dve nedelje ponovo će u centru pažnje biti Super Liga Srbije, a predstojeće kolo obeležiće novi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana koji se igra u nedelju 9. juna na terenu Sportskog centra Inge (14.00).

Biće to treči duel između najvećih rivala ove sezone, a oba prethodna – u Superkupu Srbije i takođe u prvenstvu, dobili su crveno-beli. Zvezda se nalazi u seriji od čak devet pobeda protiv crno-belih, dok u svim domaćim i regionalnim mečevima nije poražena skoro dve pune sezone.

Bez sumnje aktuelni šampion Srbije i Balkana je apsolutni favorit, međutim Partizan objektivno jedini tim koji bi mogao da prekine neverovatnoj seriji bez poraza večitog rivala. Crveno-beli u do sada 28 međusobno odigranih mečeva imaju 21 trijumfa, šest mečeva je završno pobedom crno-belih, dok u jednom duelu nije bilo pobednika.

Nešto kasnije u nedelju igra se i drugi meč Super Lige, u Nišu Radnički dočekuje bivšeg šampiona Dorćol (17.30). Nišlije igraju odlično ove sezone tokom koje su uspele da izbore istorijski plasman u finale Kupa i neće želeti da propuste priliku da na Čairu nanesu poraz uzdrmanim Dorćolcima.