XS
SM
MD
LG

Sada Zvezda piše saopštenje

Zvezda - Partizan

Košarkaški klub Crvena zvezda čestitao je Partizanu na pobedi, ali ironično i na "odličnoj organizaciji utakmice"

"Kao klub nismo se oglašavali ni nakon prve utakmice finalne serije, iako smo imali mnogo razloga da budemo nezadovoljni suđenjem, koje je moglo direktno da utiče na krajnji ishod utakmice.

Umesto toga, od početka finalne serije, a posebno nakon prve utakmice, naslušali smo se demagogije, namerno zamenjenih teza, neistina, dubokoumnih analiza o broju slobodnih bacanja i pritisaka na sudije i napada na ligu...

Zvezda čestita Partizanu i predsedniku tog kluba na 'odlično organizovanoj utakmici' koja je 'ogolila' sve, na prvom mestu licemerje tandema Mijailović – Trinkijeri, onih koji su se uživeli u ulogu 'žrtava' i nekakvih boraca za pravdu i čistotu srpske košarke", navodi se u saopštenju Zvezde.

"Valjda je jedan od vidova te borbe i morbidan 'performans' valjda samo jasan i duhovit onima sa iščašenim i poremećenim umom: venci, cveće i sveće koji su se 'volšebno' pojavili na drugoj utakmici finala, pa čak i na klupi Zvezda nakon utakmice, što ih zaista simbolično stavlja u ulogu 'grobara'. Na žalost svih – grobara srpske košarke", dodaje se.

Zvezda je navela da veruje da je njenim navijačima sve jasno i pozvala ih da pomognu timu da dođe do pobede bez uvreda, bacanja predmeta, baklju, pljuvanja i "raznoraznih maštovitih grobarskih instalacija".

Rezultat u finalnoj seriji je 1:1, a naredna utakmica, na kojoj će domaćin biti Zvezda, igraće se u subotu.