XS
SM
MD
LG

Hadžibegić vodi Crnu Goru?

Faruk Hadžibegić

Faruk Hadžibegić kandidat je za selektora nogometne reprezentacije Crne Gore, potvrdio je Al Jazeeri Balkans predsjednik crnogorskog Saveza Dejan Savićević.

– Hadžibegić je jedan od ozbiljnijih kandidata. Moram biti iskren i kazati da nije samo on u opticaju, nego još nekoliko trenera koji su slobodni. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima. Ja bih iskreno volio da dođe i neki stranac, ali pod uvjetom da zna naš jezik – rekao je Savićević za Al Jazeru.

Dosadašnji selektor Ljubiša Tumbaković je odbio voditi reprezentaciju u utakmici kvalifikacija za EVRO protiv Kosova, nakon čega je i razriješen dužnosti. Crna Gora će izabrati njegovog nasljednika sredinom idućeg mjeseca

Bosanskohercegovački trener vodio je klubove u Francuskoj, Turskoj i Španiji, a prije 20 godina i selekciju Bosne i Hercegovine.

Narednu utakmicu kvalifikacija Crna Gora igra 10. septembra protiv Češke, a pet dana ranije novi će selektor, imati debi u prijateljskom susretu protiv Mađarske.