XS
SM
MD
LG

SKT T1 posle 5 poraza napokon do pobede

Izvor: RUR Esports

Autor: Mila Jovanov

SKT T1 je nekako uspeo da ispliva iz zone relegacije u letnjem delu LCK lige, nakon što su savladali KT Rolster rezultatom 2 – 0. Ipak, serija je bila daleko od idealne, jer je bilo ogromnih grešaka sa obe strane.

Prva partija je imala sporiji poečetak, gde je SKT uzeo prvog zmaja i Rift Heralda. U nastavku smo videli dve poprilično izjednačene ekipe, gde su igrači trejdovali kilove bez praktično ikakvog razloga. Čo ’’Mata’’ Se-hjeong je poslao top lejnera SKT-a u fontanu, što je KT Rolsteru omogućilo Barona. Ipak, u timfajtu oko drugog Barona, Kim ’’PraY’’ Đong-in bio je loše pozicioniran na Xayahi, te je SKT uzeo Barona i Elder zmaja. Iako im je trebalo još dodatnih 15 minuta da završe partiju, SKT je uspeo da održi prednost.

KT Rolster se u drugom gejmu odlučio za timfajt orijentisanu kompoziciju oko Kaliste i Galia, ali njihova egzekucija nije bila na mestu. SKT je uspeo da uzme pet zmajeva bez većih problema. Ovo je dalo Park ‘‘Teddy‘‘ Đin-seongu prostora da skejluje dovoljno na Varusu. SKT je imao odličnu kontrolu objektiva tokom cele partije. Nakon što su uzeli drugog Barona, rasturaju bazu protivnika i završavaju seriju u 36-om minutu.

Iako su popravili svoj učinak na 2 – 5, njihova igra je daleko od one koju smo videli tokom prpolećnog dela sezone. Konstantno prave greške oko biranja fajtova, što potencijalno ukazuje na nedostatak komunikacije u timu. Teddy je definitivno bio ključna karika u njihovoj današnjoj pobedi, ali ostatak tima će definitivno morati da unapredi svoju igru.

U sledećem okršaju čeka ih Gen.G, a meč je zakazan za 29. Jun.