XS
SM
MD
LG

Kairat bolji od Širokog

Široki - Kairat

"Plavo-bijeli" nisu uspjeli u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige protiv Kairata na Pecari zabilježiti  priželjkivani rezultat. Istina, stvorili su veliki broj prilika (Stanić, Kvesić, Vukoja, Jurilj, Bagarić u tri-četiri navrata...) , i po tome su trebali upisati uvjerljivu pobjedu, ali uz veliko zalaganje, borbenost i trku izostala je, na žalost, realizacija pa su Kazahstanci slavili praktično iz dva njihova jedina udarca na gol.

Eseola, najopasniji igrač Kairata, izmaknuo je pažnji  domaćih stopera u 29. minuti nakon sjajnog pasa Islamkhana i rutinirano "provukao" loptu ispod Zlomislića za 0:1. Samo četiri minute kasnije evro-golom je izjednačio Enin. Babić mu je ostavio loptu na dvadesetak metara, a Enin fenomenalno pogodio suprotne rašlje gola nemoćnog Pokatilova - 1:1. 

Eseola je još jednom bio strijelac u 59. minuti. Nakon ubačaja i intervencije Zlomislića lopta se u velikoj gužvi od Matića odbila na nogu napadaču gostiju kojem nije bilo teško iz neposredne blizine pogoditi za, pokazalo se kasnije, pobjedu Kairata na Pecari - 1:2.


Foto: Jabuka.tv