XS
SM
MD
LG

Fantazi menadžer - Najava drugog kola

Pred nama je drugo kolo Premijer lige a samim tim, vrijeme je i za nova Fantazi uzbuđenja.

MOJA EKIPA

Ja u svojoj ekipi još ništa nisam mijenjao ali ću ići -4. Plan je umjesto Dajka i Akea, ubaciti Zinčenka i Van Bisaku. Jeste da sam rekao da ne treba na silu juriti za Junajtedovcima tek tako nego da treba sačekati, ali jednostavno ne znam šta ću sa Akeom. Mislim da će Liverpul imati više problema u defanzivi bez Alisona (out šset sedmica) pa mi je bolje ići sa jednim iz Liverpula u odbrani. Kad ubacim Zinčenka umjesto Dajka, ostane mi milion. Taman mogu od Akea doći do Bisake a još će mi ostati i u banci para. Nisam uradio transfere jer ih uvijek radi u subotu ujutru (ako kolo nije u petak) jer nikad ne znate šta može da se desi na poslednjim treninzima.

ODBRANA

Na golu mi je Rajan i nekako ne vjerujem u CS protiv Vest Hema, koliko u odbrane. Međutim, Rajan je svoje uradio u prvom kolu pa sad može da i zeza malo. Robertson igra kod Sotona. Jeste igrao produžetke protiv Čelsija ali je meni nezamislivo da Liverpul zaigra bez njega. Ima alternativu u vidu Milnera (koji je ranije izašao iz igre) ali ne vjerujem da će takve stvari raditi u drugom kolu već. Nije Klopu cilj kiksati na startu a Soton će morati bolje nakon poraza od Barnlija u prvom kolu. 

Tu je i Matland Najls. Velikih 12 bodova donio mi je u prvom kolu i ostaje za sada tu. Protiv Barnlija kući CS je realan kao i možda nešto u ofanzivi. Ako ne bude nekih povreda, ulaze znači Zinčenko i Bisaka. Bisaka kod Vulvsa će prije nešto uraditi u napadu nego što će CS donijeti. Totenhem mi ne djeluje impresivno i ne bi bilo prvi put u Pl da ih Siti dobije i uzme CS. A i da ne donesu sad mnogo, svakako su Bisaka i Zinčenko dugoročne opcije.

SREDINA

Nema nikakvih promjena u veznom redu. Salah protiv Sotona bi mogao imati ''ispalu'' ali naravno ne mijenjam ga. Sterling protiv Sparsa je obično dobar ali je nekako nerealno da ponovi onaj meč protiv Vest Hema. Svakako očekujem bar asistenciju neku. Pepe će vjerovatno biti starter jer je fizički sada spreman. Samim tim, mogao bi biti čak i kapitenska opcija. Međutim, neću ići sa njim kao kapitenom. Perez protiv Čelsija neće možda donijeti mnogo ali njegovo kreće ud trećeg kola.

NAPAD

Vilson me mnogo razočarao. Da, imao je asistenciju u prvom kolu. Međutim, nije se realno vidio na terenu. Vila igra otvoreno i zato može dosta problea da im stvori (čak i ludačka opcija za kapitena). Žotaje protiv Pjunika u LE odigrao 20ak minuta. Malo se istrčao i dao gol. Nije Vulvsima bauk da daju Mančesteru gol tako da možda napravi nešto.

Na klupi Keli, Dendonker i Martineli. Keli mi sa šest bodova ostade na klupi prošlo kolo. Neće valjda opet.

IZBOR KAPITENA

Meni izuzetno težak u mojoj ekipi ali imate jednu super opciju ako vam je tim drugačiji. Obamejang je gotovo pa poklon za kapitena. Na sva tri meča protiv Barnlija dao je po dva gola. E sad, ja imam Pepea ali mi je nekako previše riskantno da mu dam odmah kapitensku. Ako bi upalilo, bilo bi vrhunski ali za sada ne idem na toliki rizik.

Moja dilema je Salah ili Sterling. Kada je igrao tokom sedmice pa potom za vikend, Salah ima učinak od šst golova i tri asistencije u 12 utakmica. Na šest mečeva je napravio nešto a na šest ne. S tim, što su ovi mečevi gdje nije uradio ništa, derbiji. Dva puta Junajted i jednom Everton. A recimo protiv baš Sotona, donio je bodove. Sterling sa druge strane gotovo pa redovno teroriše Totenhem a djeluje i da je nikada spremniji. Odluku o kapitenu tu, donijeću vjerovatno bukvalno u zadnjim sekundama. Mada, bliži sam Salahu i igranju na siguricu.

Ako želite rizikovati, već sam spomenuo Kaluma Vilsona. Opcija može biti i Gifi Sigurdson pa čak i Endi Robertson. Junajtedovce bih zaobišao jer ne vjerujem da mogu natrpati Vulvse ako ih uopšte i dobiju.

PREDLOŽENI IGRAČI

 Ako igrate na foru da svako kolo ubacite nekog jeftinog i da tu pravite razliku, evo par opcija na jedno kolo.

-Lundstram je opcija broj jedan definitivno. Čak i dugoročno dobra opcija. On košta 4 miliona, igra veznjaka a vodi se kao defanzivac. Palas mi djeluje tmurno i vrlo moguće da Šefild može CS izvući (možda čak meč bude 0-0).

-Delf jeste da košta 5,5 miliona ali ovo kolo se može isplatiti. Igra veznjaka, vodi se kao defanzivac a protiv Votforda ima šansu za CS. Nema Šnajderlina koji je suspendovan i zato bi sada Delf trebao biti starter.

-Treći prijedlog je Sent-Maksim iz Njuke. Košta 5,5 i moguće da će već od ovog kola biti starter. Protiv Noriča bi mogao biti otvoren fubal a Maksim je izuzetno brz (vidjelo se to protiv Arsenala). Dugoročno svakako dobra opcija a lično očekujem da već sada donese bodove.

BITNE NAPOMENE

-Alison je out nekoliko nedelja a po izvorima biće bar šest sedmica van terena. Ako imate Alisona, ubaicte samo Adriana ili Rajana i uštedite pare za pametnije stvari. Kad smo kod Liverpula, vrlo moguće da Origi opet bude starter još ovo kolo. Mane je igrao dugo protiv Čelsija i zato je pitanje u kakvom je stanju.

-Kolašinac i Ozil se vraćaju u tim Arsenala i biće u konkurenciji za meč dok je Džaka vrlo moguće taj koji ne igra protiv Barnlija. Ispratiti da li će Luiz ući u odbranu umjesto Čembersa. Ukoliko Čembers opet bude igrao, imate igrača od 4,5 koji igra u Arsenalovoj odbrani.

-Čelsi je protiv Liverpula igrao sa Žiruom i Pulišićem dok Maunt i Abraham nisu bili starteri. Ako je suditi po Frenkijevim izjavama, Maunt i Abraham su bliži tome da krenu protiv Lestera nego Žiru i Pulišić. Mada, svakako je bolje još pričekati sa ''Plavcima''.

Za kraj samo da konstatujemo da vas je 100 u našoj ligi za sada ali da će biti još ulazaka. Takođe, ostavljamo vam ovde kod lige pa da uđete ako već niste. Kod lige je u0oqwg.

Moja ekipa