XS
SM
MD
LG

Mundobasket: Francuzi od -15 do bronze

Košarkaši Francuske savladali su Australiju sa 67-59 te su tako došli do bronze na Mundobasketu.

Foto: FIBA

U prvom periodu gledali smo mnogo nervoze sa obje strane. Dosta grešaka i izgubljenih lopti. Australija je dobrom odbranom i preko sjajnog Delavedove koji je Francuzima ušao u glavu u odbrani, došli su do +7. Imali su i osam poena prednosti ali trojkom De Koloa Francuzi smanjuju na 16-11. Prišla je Francuska i na -3 na startu drugog perioda. Međutim, onda se razigrao Ingls i Australija je došla do osam poena prednosti. Do kraja prvog poluvremena Australija je čuvala vodstvo i sa +9 (30-21) su otišli na odmor.

Australija sjajno otvara drugo poluvriijeme. Serijom 8-2 dolaze do velikih 15 poena prednosti. Francuzi se nisu predavali. Sjajnim potezima Furnijea, Batuma i De Koloa, prilaze na -6. Nastavio je Batum briljirati u odbrani te su poenima Poarijea Francuzi prišli na -2. Na kraju je Australija ušla u poslednji period sa +4.

Trojkom De Koloa, Francuzi prilaze na poen zaostatka na startu poslednjeg perioda. Nando je nastavio seriju, vezao je još pet poena i donio je +4 Francuzima. Australija se nije dala. Napravili su seriju i poenima Milsa vratili su vodstvo. Trojkom Albisija i poenima Gobera, Frnacuzi su sa +4 ušli u poslednje dvije minute. Novom trojkom Albisija, Francuska dolazi do +7. Do kraja susreta Francuska je rutinski sačuvala prednost.

Francusku je do pobjede predvodio sjajni De Kolo sa 19 poena dok je Ingls predvodio Australiju sa 17 poena.

Francuska je pobjedom došla do druge vezane bronze na Mundobasketima.