XS
SM
MD
LG

Prvi na tabeli "Eđšeg"

Magija zvana fudbal

Dva jedanesterca, jedan crveni karton, i šest golova ako gledamo utakmicu u brojevima.

Na  kraju se ipak desio jedan pozitivan preokret za Eđšeg u 2. kolu takmičenja u borbi za prvo mesto i plasman u viši rang. Lopta u početku nikako nije htela u gol domaćina, posle zaista puno stopostotnih prilika, čak i promašenih penala ipak moram to naglasiti ali ipak kraju malo iđošani su ipak poveli sa pogodkom Tot Pećike iz brzog kontra napada. Ubrzo Balog, golman domaće ekipe je ponovo bio savladan, na listu strelaca se tada Vujović se upisao. Posle toga  se desilo nešto što je neshvatlivo u ovom sportu, da li je to bila greška mladog sudije ili nije, mogli bi da raspravljamo o tome.  Sve u svemu u 35-om minutu Roganović je pokazao na belu tačku i posle toga ubrzo i izvadio drugi žuti karton kao i crveni i Perazić je morao da napusti teren, Eđšeg je ostao sa deset igrača,a domaćini su iskoristili pa sa bele tačke Oruci uspešno savladao Đorđevića golmana gostujućeg tima i tako smanjio rezultat na 1:2, ta psiha i nepravda je dosta uticalo na  gostujući tim i na kraju sa ovim rezultatom su i otišli na zasluženi odmor.

   Drugi deo utakmice je sasvim druga priča, srećom dobre taktike i dobrim izmenama koji je trener Baranji napravio u timu Eđšeg, ekipa je bila i sa deset igrača efikasniji, zaigrali svoju igru, imali inicijativu i nadmoć. Treći gol u 56-om minutu je kao da je naručeno bilo, to je slomio domaćine, evro gol je postigao Gvozdenović. Eđšeg posle toga kao da je krila dobio, mada za sledeci gol je trebalo dosta čekati sve do 73  minuta kada je i napokon Olah zakucao mrežu, to ga je toliko oduševilo ja nakon dva minuta ponovo je zatresao meržu domaćina u 75-om minutu.Trebalo je da padne mnogo više golova, ali na kraju sa rezultatom 1:5 gostujuća ekipa i te kako su bili zadovoljni.

Sloboda (Stara Moravica) - Eđšeg (Mali Iđoš)  1:5 (1:2)

Teren; Fudbalsko igralište u Staroj Moravici, ispred 30 navijača, glvani arbitar: Scepan Roganovic (Lovcenac), Strelci: Oruci (Sloboda) a za Eđšeg: 35.  Tot P. a 28. , Vujovic a 31., Gvozdenovic az 56. és Olah (73, 75. minutu)

Sloboda: Balog, Husak (Bojic), Nemanja, Boris, Oruci, Dejan, Boršos (Ivanović), Bodo, Pešut, Srećkovic, Vizi

Eđšeg: Đjorđević, Miljković D., Arambasić, Svoreny, Pejović, Tot, Perazic, Miljković S (Gvozdenović)., Itaj (Vince), Vujović (Mendler), Olah