XS
SM
MD
LG

Najava 8. kola prvenstva Srpske lige - grupa Beograd

FK Zvezdara - foto: Milan Ašković

U narednom 8. kolu prvenstva Srpske lige, grupa Beograd, očekuje nas nekoliko zanimljivih dela. Pažnju ljubitelja "malih" beogradskih terena pobuđuje meč drugoplasiranih "romantičara" i Zvezdare na Bulbudercu. OFK Beograd je minimalnom pobedom nad Lokomotivom iskoristio još jedan kiks BSK  iz Borče i zauzeo drugu poziciju.

"Bulke" su u dramatičnom meču isod Kalemegdana izgubile praktično dobijenu utakmicu i sigurno je da će protiv kvalitetnog sastava trenera Kuzmanovskog pokušati da poprave utisak. Ako bi tipovali za ovaj derbi , moguća su sva tri znaka. Gledajući statistiku, na utakmicama Zvezdare pada najviše golova, u proseku po četiri, dok romantičari imaju od najpouzdaniju odbranu. Biće zanimljiv duel dve ranjene ekipe, obrenovačkog Radničkog i BSK-a iz Borče.

Raba je doživeo pravu blamažu i ostao praznih šaka u duelu sa poslednjeplasiranim Stepojevcem. Time su značajno pokvarili utisak iz dosadašnjeg dela prvenstva. Biće to meč  dava tima koja su do pre dve utakmice važili za najprijatnija iznenađenja u ligi. Verujemo da je treneru Slavenu Kovačeviću poraz najteže pao i nadamo se da će do subotnjeg okršaja uspeti da vrati poljuljno samopoudanje i pronađu dodatni motiv protiv ekipe iz Borče.  Lider će na stadionu pored Hale sportova pokušati da nastavi seriju pobeda i tako još više odmaknu rivalima na tabeli. Jedina su neporažena ekipa u ligi, sa najviše datih i najmanje primljenih golova. Domaćin je veliki favorit i osim pobede "traktorista" sve ostalo bi važilo za iznenađenje.

Komšijsko odmeravanje snaga timova sa dve strane Ibarske magistrale, pobuđuje pažnju lokalnih ljubitelja fudbala. Stepojevac osokoljen prvom pobedom nad Obrenovčanima sa više optimizma gleda na naredne utakmice, pogotovo što će biti domaćini na Novom Beogradu TEK-u. Videćemo da li je to bio trenutni blesak mlade ekipe ili će još nekom od favorita skinuti skalp. "Energetičari" su ubojiti naročito na strani, gde su zabeležili dve pobede i sigurno je da je iskusni strateg Grčić dobro analizirao igru komšija.

Dva kluba iz "donjeg doma" Lokomotiva i Crvena zvezda biju bitku kod ranžirne stanice za beg iz opasne zone. Lokosi baš nisu imali sreće u nekoliko duela i to najviše tišti mladog trenera Stojmirovića, koji je dosadašnje neuspehe teško podneo. Očigledno je da rezultati ne prate formu. Zvezda je rival po meri i prilika da naplate dosadašnje promašaje. Samo za to se pitaju i momci trenera Zvezdića, koji su u poslednjem meču protiv ,,majstora’’ sa Novog Beograda, bukvalno u poslednjoj sekundi ostali bez pobede.

Na programu je još jedan duel ekipa sa istim brojem bodova, koje nisu opravdali očekivanja. Mladenovčani su primili najmanje golova u ligi, ali brine loša realizacija(dva postignuta gola). Mladi tim iz Surčina se budi i to su na svojoj koži osetili Borčani, i njihove mogućnosti su veće od trenutnog plasmana. Utakmica između najmlađe i u proseku najiskusnije ekipe Brodarca i GSP Polet Dorćola može biti zanimljiva i svakako nezahvalna za prognozere. Sastav iskusnog stratega Mikija Ivanovića je uspešniji na strani, dok mladići trenera Kalajdžića znaju da bljesnu, ali i da podbace na Novom Beogradu. U redovima omladinaca Brodarca, koji su u Renu igrali prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona, nalaze se četvorica prvotimaca i pitanje je koliko se mogu oporaviti od utakmice i napornog puta. Novajlija iz Sremčice igra sve bolje kako prvenstvo odmiče i po broju bodova su stigli Radnički sa Novog Beograda sa kojim će odmeriti snage. Utakmica će predstavljati inspiraciju za oba tima. Za "majstore" da dokažu da imaju kvalitetan sastav kome je mesto u gornjem delu tabele, ili će se uspešna serija momaka trenera Šimičića nastaviti i u Novom Beogradu.


Crvena zvezda 1 : 1 Radnički (O)
OFK Beograd 1 : 2 Sremčica
GSP Polet Dorćol 1 : 2 Jedinstvo
Teleoptik 0 : 0 BSK Borča
TEK Sloga 2 : 1 OFK Mladenovac
Stepojevac Vaga 0 : 0 Radnički (NB)
IMT 7 : 1 Lokomotiva
Brodarac 0 : 5 Zvezdara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 IMT 17 12 4 1 40
2 Zvezdara 17 9 2 6 29
3 OFK Beograd 17 8 5 4 29
4 BSK Borča 17 7 5 5 26
5 Jedinstvo 17 7 3 7 24
6 Radnički (NB) 17 6 6 5 24
7 TEK Sloga 17 6 5 6 23
8 Brodarac 17 6 4 7 22
9 Sremčica 17 6 4 7 22
10 Radnički (O) 17 5 6 6 21
11 Teleoptik 17 5 6 6 21
12 Lokomotiva 17 5 5 7 20
13 OFK Mladenovac 17 4 7 6 19
14 Crvena zvezda 17 4 6 7 18
15 GSP Polet Dorćol 17 5 3 9 18
16 Stepojevac Vaga 17 3 5 9 14