XS
SM
MD
LG

Trener predodređen da pobeđuje

Slobodan Starčević

 

Sve se izdešavalo iznenada, u kratkom periodu, brzo, informacije su se smenjivale brzinom metka. Prošle sedmice Slobodan Starčević je figurirao kao ozbiljan kandidat za klupu Rudar Prijedora, ali i jednog kluba u regionu, onda je usledio poziv iz Bijeljine koji se ne odbija. Radnik je bio najbrži i najkonkretniji, pa je trofejni trener sa klupe Krupe dobio novi posao u semberskom premijerligašu nakon odlaska Mladena Žižovića u Mostarski Zrinjski.

Onda je debitovao na klupi Radnika u meču četvrtfinala Kupa Republike Srpske pobedom (2:0) u “svom” Prijedoru, protiv kluba na čijoj klupi je sedeo pre šest godina, nastavio sa Bijeljincima da brani pobednički trofej u masovnijem entitetskom takmičenju, a taj susret mu je, ustvari, bila prilika da se pobliže upozna sa fudbalerima koje je preuzeo od kolege Žižovića.

Nakon trijumfa u Prijedoru Starčevići su slavili krsnu slavu Kozmu i Damjana, u narodu poznate kao Vrači, ali profesionalne obaveze ne dozvoljavaju treneru Semberaca da pauzira malo duže.

-Oni igrači koji su igrali u Prijedoru su pošteđeni u četvrtak kada su oni koji nisu nastupili u Kupu Republike Srpske imali “tretman” kroz trening. Posle toga su zaslužili odmor, napravili smo uspeh i hvala igračima na prikazanoj partiji i poštovanju dogovora iz svlačionice. U međuvremenu sam i ja odmarao u krugu porodice, a u nedelju se vraćam u Bijeljinu i kreću pripreme za prvenstveni meč u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti – istakao je Slobodan Starčević, šef stručnog štaba Radnika.

Prvi utisci su pozitivni, iako je kratko sa igračima, Starčević se uverio da Radnik ima potencijal i kvalitet.

-Ambicije kluba su u skladu sa kvalitetom koji Radnik ima, a želja nam je da ostanemo u vrhu i da se borimo za jednu od prve četiri pozicije. Nije teško uklapanje u novu sredinu obzirom da dobro poznajem fudbalsku filozofiju mog prethodnika Žižovića s kojim sam sarađivao u banjalučkom Borcu i želim mu sve najbolje u Mostaru, a eto, kako život “piše sudbine”, upravo će nam Zrinjski biti jedan od najvećih konkurenata u ostvarivanju zacrtanih ambicija. To je fudbal – kaže Starčević.

Slobodan Starčević je jedini od svih laureta na tradicionalnoj manifestaciji “Dan fudbala Republike Srpske” dva puta dobio priznanje.

-To je dodatni motiv za svakog da bude još bolji i da teži najvišem. Zaista sam počastvovan tom privilegijom, ali je ujedno to i ogromna obaveza u ovom našem poslu u kojem nema minulog rada već je večno dokazivanje, iz situacije u situaciju, iz posla u posao, iz kluba u klubu, valjda jednom i reprezentaciji – rekao je Starčević.

Posle duže vremena Republika Srpska ima dva konkurentna premijerligaša koji se bore sa “velikom četvrkom” na relaciji Sarajevo – zapadna Hercegovina.

-Moj bivši i moj sadašnji klub, Borac i Radnik, su istinsko osveženje u ovoj sezoni i drago mi je zbog toga, zbog fudbala Republike Srpske, to može da bude samo impuls i za ostale. Nadam se da će se vrlo brzo u konkurenciji naći i Krupa, Rudar Prijedor, Slavija, Kozara… Mnogo je lakše kada je konkurencija jaka. Bilo bi idealno da na leto Radnik i Borac zaigraju na međunarodnoj sceni, ali i ostali imaju iste ambicije. Biće žestoka i zanimljiva borba. Ovim putem želim još jednom da se zahvalim predsedniku Mladenu Krstajiću i direktoru Nebojši Tomiću na ukazanom poverenju koje ću, nadam se, uspeti da opravdam – jasan je na kraju Slobodan Starčević, koji je poslednji posao imao na klupi Krupe u prošloj sezoni.

-Nije tačno – ispravlja nas u kontstaciji i dodaje: radio sam u Klubu ritmičke gimnastike “Alegro”!

Uvek duhovit i zabavan, a profesionalan i odgovoran. To je Slobodan Bobo Starčević.