XS
SM
MD
LG

Popinački Napredak upalio motore

Prvi radni dan za Napredak u 2020. godini

Član Sremske lige, Napredak iz Popinaca, započeo je pripreme za nastavak sezone. Na pomoćnom terenu pećinačkog Sportskog centra „Suvača“ izabranici Čede Gužvića odradili su prvi trening. Prvoj prozivci odazvalo se dvadesetak fudbalera.

  Po običaju šef struke je veliki optimista. 
- Osnovno je da nas posluži zdravlje – kaže trener Gužvić – Ako se bude radilo kako je dogovoreno, ne bi trebalo da bude problema. Pored treninga, akcenat ćemo dati na kontrolne mečeve, jer ćemo se kroz njih najviše pripremati. Dogovoreno je devet utakmica, gde će nam rivali biti : Sloboda iz Donjeg Tovarnika (29.januar), Jedinstvo iz Stare Pazove (2. februar), Dunav iz Starih Banovaca (8. februar), Sremac iz Deča (9. februar), BSK iz Batajnice (15. februar), Radnički iz Nove Pazove (16. februar), Jedinstvo iz Kraljevaca (22. februar), Hajduk iz Šimanovaca (23. februar), Sremac iz Dobrinaca (29. februar) i Borac iz Progara (1. mart).

U pauzi između dva dela sezone, Napredak je poprilično osvežio (pojačao) igrački kadar.

- Trudili smo se da prelazni rok optimalno iskoristimo – ističe predsednik kluba Zoran Kokanović – Novi igrači su: Nemanja Todorović i Milenko Poljak (Donji Petrovci), Stefan Radošević (Sloboda, Donji Tovarnik), Dražen Dobrić (Lisović), Dragoslav Nikolić (BSK, Batajnica) i Dragan Vukin (Šumar, Ogar). Iz omladinskog pogona priključili su se: Filip Čubrilo i Ivan Jovanović. Reaktivirali su se Marko Savić, Dejan Šarec i Marko Vasilić.

Osvrt na 2019. godinu, koja je bila u svakom pogledu vrlo zanimljiva, napravio je član uprave Boško Petrović.

Dogovor pred prvi trening

- Najvažnije nam je bilo da u nastavku sezone 2018/2019. sačuvamo status sremskoligaša. Velike aktivnosti smo imali i na stvaranju što optimalnijih uslova za treniranje. Klubske prostorije su sređene, svlačionice za domaće i gostujuće fudbalere, kao i klubski restoran. Na tribinama imamo 400 sedećih mesta. U planu je postavljanje reflektora, kako bi fudbaleri mogli nesmetano trenirati i u večernjim satima. Ono na šta smo posebno ponosni je prijateljska utakmica koju smo proletos igrali protiv ruskog Rostova iz Rostova Velikog. Ovo bi trebalo da bude početak jedne, nadamo se, saradnje između dva kluba. Očekujemo i zvaničnu potvrdu toga, te se nadamo da ćemo početkom maja igrati uzvratnu utakmicu u Rusiji početkom maja. Napredak je jedan od najstarijih klubova u okolini, te ove godine proslavićemo vek postojanja. Tim povodom planira se više manifestacija. Između ostalog, ugostićemo jedan superligaški klub. Uskoro bi trebalo da svetlost dana ugleda i monografija o popinačkom fudbalu Petra Jovanovića.

Dakle, u fudbalskim Popincima 2020. godina biće vrlo zanimljiva.

Trener Čeda Gužvić