XS
SM
MD
LG

Koraci od sedam milja Teodore Ivanović

Teodora Ivanović

 

Od Srem Basketa do Crvene zvezde

  Iako je „ispod obruča“ tek pe godina, Teodora Ivanović (14, 181 sm) iz Šimanovaca napreduje koracima od „sedam milja“. Vrlo brzo je postalo jasno da poseduje talenat za košarku, te ne čudi podatak da je trenutno članica pionirske i kadetske ekipe beogradske Crvene zvezde.

  - Počela sam trenirati košarku sa 10 navršenih godina – kaže Teodora – Nisam imala previše mogućnosti za bavljenje sportom, pogotovo timskim. Ubrzo su došla i prva takmičenja sa školskom ekipom, na novou opštine, pa i regiona. Već na početku ozbiljnijeg bavljenja košarkom, priključila sam se KK Srem Basket iz Pećinaca, koji s velikim uspehom, vodi Živko Misirača. Potom su stizali i pozivi za zajedničke treninge, koje je organizovao Košarkaški savez Vojvodine. Dve godine sam išla i na kamp Košarkaškog saveza Srbije, na Karatašu, gde sam prošle godine bila i MVP. Ubrzo je stigao poziv od sportskog direktora Crvene zvezde, Zorana Kovačića, da se priključim najperspektivnijoj generaciji mladih zvezdinih košarkašica. Pošto više kao devojčica nisam mogla da igram za matični Srem Basket, 2018. godine počela sam trenirati u našem najpoznatijem klubu.

  Velike su obaveze Teodore Ivanović u novoj sredini.

  - Igrala sam za pionirsku, ali i za kadetsku ekipu, gde sam najmlađa – nastavlja Teodora – Za kadetsku ekipu igrala sam tri različite lige: WABA U – 17 i lige KSS i KSB, a sa pionirkama (po potrebi) samo ligu KSB. Kadetkinje su prve u Srbiji i Beogradu. Na žalost, kao najmlađa ekipa u WABA ligi nismo uspele da se plasiramo među četiri najbolje. Početkom sezone, naša pionirska ekipa je na međunarodnom turniru, „Demšar Kup“ u Novom Sadu, osvojila drugo mesto, a ja sam bila MVP turnira. U Crvenoj zvedi mi je super, jer su odlični uslovi za rad i napredovanje. Uostalom, ovaj klub ima najbolju školu košarke.

  Ipak, „dobar glas daleko čuje“! Eminentni klubovi iz zemlje i inostranstva pokazali su interesovanje za Teodoru Ivanović.

 

 

 

Zlatna generacija beogradske Crvene zvezde