XS
SM
MD
LG

Humani Apač

BUENOS AJRES - Legendarni argentinski napadač Karlos Tevez pokušava na sve moguće načine da pokrene najbogatije kompanije, donatore i sportiste da isprate njegov primjer i pomognu sunarodnicima u najtežim vremenima.

On je ponudio svaku vrstu pomoći porodicama na koje je pandemija virusa korona najviše uticala, a spreman je da, pored novčanih sredstava, ljudima obezbijedi i mjesto za život, obroke... Osim toga, podijelio je životne lekcije onima kojima je cijela ova situacija poslužila da gledaju samo sebe i svoju korist. Danima se već spekuliše koliko će klubovi srezati plate vrhunskim igračima, koji u najvećem broju slučajeva zarađuju milione evra godišnje, što je nagnalo Teveza da kaže veliku istinu.

- Ne gledajte nas sportiste, mi nećemo umrijeti od gladi. Fudbaleri mogu komotno da žive šest mjeseci, godinu dana, pa čak i duže, a da ne naplate ni cent od svojih klubova. Nama je lako, jer znamo da nam kod kuće djeca nisu gladna - rekao je popularni Apač.

Možda i zbog činjenice da zna kako izgleda život u skromnim uslovima, pokrenuo je akciju pomoći onima kojima je ona zaista potrebna.

- Hajde da svi zajedno pomognemo onima koji od kuće odlaze u šest sati ujutro i vraćaju se tek uveče oko sedam i rade sve vrijeme kako bi prehranili porodice. Umjesto da razmišljaju o tome kada će početi treninzi, klubovi bi trebalo da nađu način da pomognu ljudima. Na primjer, da otvore kuhinju za one koji nemaju šta da jedu - kazao je napadač Boka juniorsa.

On poručuje da će uraditi sve kako bi pomogao onima u nevolji.

- Srećnim me čini kad mogu nekom da pomognem, jer vjerujem da to ljudima daje dodatnu snagu. Ovo je momenat kada svi dajemo primjer svijetu. Mogu da sjedim kod kuće i pravim video-klipove, ali pravi primjer ćeš dati kada napraviš nešto dobro za drugog. Stavljam sebe na raspolaganje vladi Argentine za svaku vrstu pomoći. Ne volim da se hvalim tim stvarima i pričam previše, želim da radim i pomažem, a ne da pravim video-klipove od toga. Sve što radim je od srca, zato od sada želim da radim u tišini. Nadam se da će i moj klub reagovati, da pomognemo bar tako što ćemo iznijeti hranu na sto onima koji nemaju - zaključio je Tevez.

Kraj karijere?

Kako sa Bokom ima ugovor do kraja ove sezone, koja je prekinuta i ne zna se hoće li i kada biti nastavljena, lako je moguće da je Tevez odigrao posljednju zvaničnu utakmicu u karijeri.

- Imam ugovor do juna, a čini se da fudbala neće biti bar do avgusta. Možda je ovo kraj - poručio je 36-godišnji Tevez, koji je nedavno pogotkom donio titulu Boki.

Izvo: Glas Srpske