XS
SM
MD
LG

Jerkan: Sport tek od septembra

 Jerkan: Prvo sistematski, pa sve ostalo; foto: JV / Vanja Keser

Optimistično gledano, sportisti će sa grupnim treninzima moći da krenu tek septembra, smatra direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan, specijalista sportske medicine.

Zbog vanrednog stanja koje je stupilo na snagu u 15. marta, a tokom kog se zabranjuju odigravanje utakmica i održavanje treninga, klubovi sa juga Srbije u najvišim rangovima, koji su u finišu svojih sezona, raspustili su ekipe do daljeg jer još nije poznato da li će i kada takmičenja da se nastave.

Direktor niškog Doma zdravlja i specijalista sportske medicine Milorad Jerkan smatra da će sportisti još čekati na treninge i utakmice.

Počela su da mi stižu pitanja kada sportisti mogu da počnu da se bave sportom, evo reći ću. Septembar je mesec, optimistično gledam, kada sprotisti mogu da lepo i laganu krenu. Prethodno moraju da prođu kroz sve sistematske preglede jer ovaj virus je opasan, napada i sve segmente i treba da budemo obazrivi - kaže Jerkan.

Ministarstvo omladine i sporta zatražilo je od svih saveza da dostave informacije o izmenjenom kalendaru međunarodnih takmičenja i predlog novog kalendara nacionalnih takmičenja "sa pretpostavkom da će ta aktivnost biti moguća počev od 1. juna 2020. godine".