XS
SM
MD
LG

Šta je sa duelom Đoković - Džumhur?

Novak Đoković i Damir Džumhur

Gostovanje prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegove družine, u sklopu turneje Adria Tour u Bosni i Hercegovini, u potpunosti je dovedeno u pitanje. Nakon što je objelodanjeno da bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je na turniru odigrao jedan meč, ima koronavirus, otkazano je finale turnira u Zadru, u kojem su snage trebali odmjeriti Đoković i Rubljev. To automatski povlači i određene mjere, kojima će se morati podvrgnuti svi koji su bili u kontaktu sa njim, posljednjih dana i sedmica.

 U praksi to znači da će se vrlo vjerovatno turnir zakazan za 3. i 4. juli 2020. u Banjoj Luci vjerovatno otkazati, s obzirom na to da bi svi koji su bili u dodiru sa Bugarinom trebali u izolaciju.

Vjerovatno će organizatori turneje odahnuti što se tiče organizacije meča između Đokovića i Džumhura u Sarajevu, s obzirom na to da se tu apsolutno ništa nije poduzelo kako bi susret bio organizovan.

Otprilike dvije sedmice prije odigravanja najavljenog teniskog meča, niko nije upoznat ni gdje bi se niti kada trebao održati isti. Niko od gradskih, ni kantonalnih vlasti nije uključen u organizaciju ovog susreta ili barem ne mogu dati neki zvanični podatak o organizaciji ovog susreta.

Od mnogobrojnih nabrajanja lokacija na kojim se trebao održati najavljeni susret, vijest da bi se to moglo desiti na jednom parking prostoru u Sarajevu, dovoljno govori o ozbiljnosti organizatora i domaćina.