XS
SM
MD
LG

Coca - cola Kup u Šimanovcima: Hajduk III pobednik

Mladi u prvom planu

U okviru velike akcije „Dunav osiguranje Sportske igre mladih“ u Šimanovcima je organizovan turnir u malom fudbalu „Coca cola Kup“, koji je okupio 12 ekipa pionirskog uzrasta.

- Čast nam je što možemo da budemo organizatori ovako velikog turnira . rekao je Aleksandar Mandić, predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci – Zaista je lepo videti ovoliko dece, koja su se okupila u zajedničkoj želji da se bave sportom, odn. fudbalom. Lokalna samouprava, odn. mesna zajednica Šimanovci i Fudbalski klub Hajduk 1932 uvek će pomagati ovakve manifestacije, gde su u prvom planu mladi.

Među gostima turnira bio je i Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

- Zanimljiva sportska manifestacija, gde je akcenat stavljen na druženje. Privilegija je biti deo jedne priče, koja ima i međunarodni karakter. Vrlo je bitno da je tradicija organizovanja turnira u malom fudbalu u Šimanovcima nastavljena i da se uskoro mogu očekivati nove prilike za dokazivanje najmlađih igrača, istakao je Đokić.

  Tehnički organizatori turnira su bili Đorđe Bilić, glavni koordinator „Coca cola Kupa“ za Srem i sportski radnik iz Pećinaca Svetislav Štetić.

  – Ovo nam je peti ovogodišnji turnir u Sremu – kaže Đorđe Bilić, glavni koordinator Cova cola Kupa za Srem – Do sada smo organizovali druženja mladih fudbalera u Rumi, Staroj Pazovi, Sremskoj Mitrovici i Novim Karlovcima. Pobednici će učestvovati na završnom, državnom, turniru početkom avgusta na Adi Ciganliji. Konačno, pobednik će se plasirati za Prvenstvo Evrope, koje će biti u Splitu, 15. avgusta.

  Na turniru je učestvovalo 12 ekipa, pionirskog uzrasta iz Šimanovaca, Pećinaca, Donjeg Tovarnika, Kupinova, Progara i  Jarka.

  - Nakon razigravanja po grupama, za polufinale su se plasirali pobednici grupa – raportira Svetislav Štetić – Rezultati: Donji Srem I – Sloboda I 3:0 i Hajduk 2032 III – Kupinovo 5:0. U finalu, Hajduk 1932 III – Donji Srem I 6:1 i za treće mesto, Kupinovo – Sloboda 1 4:0. Odigrane su i dve revijalne utakmice:devojčice, koje su igrale pod imenom FK Štele, za rivale su imale pionire Hajduka 1932., koje su pobedile 2:1, dok su sa Donjim Sremom I igrale 1:1.

Svečano otvaranje turnira

Dogovor

Najlepša strana fudbala

Fudbalska budućnost

Zanimljivo u Šimanovcima

Hajduk 1932 III, pobednik turnira

Svetislav Štetić i Đorđe Bilić