XS
SM
MD
LG

Sportski utisak nedelje: Milan Mandarić

Foto: Milan Mandarić, NK Olimpija

U nedelju je odigran slovenački fudbalski derbi u Ljubljani, Olimpija - Maribor 1:0. Kao bivši kapiten Maribora, u jednoj epizodnoj ulozi, gde sam te 1986. godine sa svoja dva gola u finalu Kupa Slovenije doneo Mariboru i prvi dotadašmji pehar, navijao sam za svoj Maribor, mada su mi osećanja pomešana, zbog Milana Mandarića, aktuelnog predsednika Olimpije, "fudbalskog dečaka" koji će u septembru napuniti 82. godine života. 

Njega je TV kamera, u nedelju veče, zumirala u nekoliko navrata i hvala Sport klubu što nam je omogućio da svi mi u Srbiji i dalje možemo pratiti put, lik i delo, Srbina, Milana Mandarića, koji je u dosadašnjem svom fudbalskom životu ostavio neizbrisiv trag, a još nije rekao svoju poslednju reč. 

Nedeljnom pobedom u derbiju, Olimpija je u odnosu na moj Maribor, napravila razliku od 4 boda prednosti, a do kraja prvensta je ostalo još šest kola. Za ove redove je to manje važno. Ovde je uočljivo da život, za neke, poput Milana Mandarića počinje u osamdesetim godinama. I Mikelanđelo, najveći vajar sveta, je svoja neka kapitalna dela stvorio i još kasnije, u odnosu  na današnju životnu dob Milana Mandarića, nadaleko poznatog srpskog fudbalskog vajara. Zato je i ime Milana Mandarića, srpski fudbalski utisak nedelje. 

Svetozar Čiča, autor teksta u ulozi kapitena Maribora - foto: lična arhiva