XS
SM
MD
LG

Lalatović: Ovo je prava Vojvodina

Nenad Lalatović - foto: FK Vojvodina

Posle pobede njegovog tima nad ekipom Mladosti, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da je zadovoljan izdanjem crveno-belih. Vojvodina je pobedila Mladost rezultatom 3:0 (0:0), u četvrtom kolu Super lige Srbije.

- Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a posebno igračima Vojvodine. Mislim da smo pokazali kakav kvalitet imamo i da, kako utakmice odmiču, igramo sve bolje i bolje. Posle prva dva kola sam rekao da nam samo treba malo strpljenja. Prvo kolo ne mogu da prežalim i uvek se vraćam na to, jer taj start je uvek bitan. Međutim, mora se uzeti u obzir to da smo odigrali samo dve prijateljske utakmice, da nismo išli na pripreme, da je bila korona… Da smo odigrali pet-šest prijateljskih utakmica, mi bismo već u prvom kolu bili na nivou na kakvom smo danas. No, ne mogu da se žalim, jer u prva dva kola smo odigrali dva derbija protiv TSC-a i Čukaričkog i oba puta remizirali – kaže Lalatović.

On smatra da, kako vreme odmiče, crveno-beli igraju sve bolje.

- Na poslednje dve utakmice, dali smo šest golova i primili samo jedan, što znači da smo i efikasni. Ovo je prava Vojvodina, ona koju volim i očekujem, a kakvu očekuju i navijači, uprava kluba, „sedma sila“… Danas sam ponosan na svoje momke i na to kako su odigrali i prvo i drugo poluvreme. Mislim da su golovi postizani iz lepih akcija i da su bili školski. U prvom poluvremenu smo imali dve stopostotne šanse i pogodili dve prečke. Rezultat je mogao da bude i ubedljiviji, mada možda je i Mladost mogla da postigne bar jedan gol. Međutim, ovo je naša apsolutno zaslužena pobeda. U prva četiri kola, Vojvodina nema nijedan poraz. Od 12 mogućih bodova, uzeli smo osam i opet se popeli u onaj gornji deo tabele, gde i pripadamo. Ovakav klub, sa ovakvom tradicijom, navijačima, stadionom i gradom apsolutno zaslužuje da svake godine igra Evropu – ističe Lalatović.

Šef stručnog štaba Vojvodine pohvalio je sudije meča protiv Mladosti.

- Mi nismo klub kome se svira mnogo penala. Ako postižemo golove, postižemo ih iz igre. Neke ekipe imaju možda više penala u poslednjih šest meseci nego Vojvodina za poslednje četiri godine. No, to ne treba da nas zanima i treba da gledamo samo naše dvorište. Danas opet moram da pohvalim sudije, gospodina Jovanovića i njegove saradnike, jer su opet odsudili jednu utakmicu bez greške. Kad imamo suđenje 50:50, svakom timu u ligi možemo da se suprotstavimo i sasvim nam je svejedno da li će to biti Zvezda, Partizan, TSC, Čukarički ili neko drugi – napominje Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina može još više da podigne kvalitet svoje igre.

- Ovo je tim koji je prošle sezone osvojio treće mesto i trofej u onako fenomenalnom finalu, kakvo nije viđeno u Srbiji u poslednjih 20 godina. Ovaj tim uvek može više, a mogu i ja kao trener. Ako ja mislim za sebe da to mogu, onda moraju i oni. Prostora ima i mislim da za jedno-dva kola, odnosno posle one pauze, sigurno možemo da se dignemo za nekih 10-15 posto. To bi bilo sasvim dovoljno da nastavimo da igramo u ovom ritmu i dajemo golove. Drago mi je što danas nismo primili pogodak – ističe Lalatović.

On se zahvalio navijačima na podršci i istakao da je svestan koliko su privrženi „staroj dami“.

- U prva četiri kola smo dali 10 golova, a primili pet, što je stvarno dobro. To pokazuje da Vojvodina igra lep i ofanzivan fudbal, kakav se dopada navijačima. Bilo mi je drago kada sam video navijače na krovu „Promenade“ i oko stadiona. Čula se pesma i vidi se koliko im je stalo do našeg kluba. Posle utakmice su nas pozdravili pesmom i jako sam srećan kad vidim koliko narod na severu Srbije voli Vojvodinu i koliko svaki Novosađanin živi za svoj klub – kaže Lalatović.

Navijači Vojvodine sigurno sa nestrpljenjem čekaju nastup svog tima u Evropi.

- Voleo bih da smo u prva dva kola dobili neka dva lakša protivnika, pa da malo osetimo tu Evropu. Međutim, veliki klubovi kreću iz trećeg kola, a Vojvodina je veliki klub. Nismo bezveze osvojili taj trofej. Lepo je kad prođete prvo i drugo kolo, a da ni ne igrate, a ja bih voleo da u trećem dobijemo nekog preko koga ćemo ući u četvrto, pa čak i u grupnu fazu Lige Evrope. Kada čovek nešto sanja i mašta, to može da mu se i ostvari, a ja verujem da se čuda dešavaju. Ti klubovi jesu bogati, jer eto, možemo da dobijemo i Totenhem, a njihov i naš budžet ne mogu da se porede. Međutim, kad moji momci igraju na ovakvom nivou, u jednoj utakmici je sve moguće. Videli ste i sinoć da je Lion izbacio Mančester siti. Imaju onakav budžet, ali je Lion uspeo da pobedi zato što njegovi igrači veruju da mogu da uđu u polufinale Lige šampiona. Tako i ja verujem da mi sa našom Vojvodinom možemo da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope – napominje Lalatović.

U drugom poluvremenu meča protiv Mladosti, neposredno pre nego što je Vojvodina povela, šef stručnog štaba crveno-belih je napravio određene izmene i promenio mesta igračima na terenu.

- Ne bih da neko kaže da se hvalim, ali to je sigurno doprinelo pobedi, a tako je bilo i kada sam napravio tri izmene pri rezultatu 2:0 za Čukarički. Večeras smo pogodili sa izmenama moj stručni štab i ja, jer nisam samo ja zaslužan za to, već svi zajedno. Igračima sam pred utakmicu rekao da mi je jako žao onih koji će biti na klupi, a zaslužuju da igraju. Izvinjavam im se, ali ne mogu svi da igraju i meni je sada najteže da sastavim startnih 11. Svi koji su ušli sa klupe su doprineli pobedi, kao i oni koji su počeli meč. Kod nas je sjajna, porodična atmosfera i nema zavisti i ljubomore. Bez obzira na to da li neko počne utakmicu ili uđe sa klupe, daje svoj maksimum. Znam da je onaj ko ostane na klupi malo ljut, ali mi je bitno da se ta njegova ljutnja ne primeti kad uđe u igru, već da doprinese pobedi Vojvodine. Večeras su sve izmene doprinele tome – kaže Lalatović.

Prema njegovim rečima, Vojvodina je praktično kompletirala sastav tima za ovu sezonu.

- Zadovoljan sam i rekao sam da ne treba nagomilavati igrače. Bilo je nekoliko igrača koji su mi se dopali, ali kad pitam za njih, njihovi klubovi kažu da moramo da platimo obeštećenje od po 300-400 hiljada evra. Naravno, mi nismo u mogućnosti da plaćamo toliko. Trudio sam se da sačuvam budžet Vojvodine i da to budu igrači koji su slobodni, te samo takve i dovodimo. Njihova plata nije mala za srpske uslove, ali barem ne moramo da platimo 200-300 hiljada evra samo da bismo ga doveli. Konkurencija je dobra i zadovoljan sam igračkim kadrom. Pošto još nije gotov prelazni rok, jedino ukoliko nam neki igrač ode, možemo da dovedemo zamenu za njega – rekao je Lalatović.

U narednom kolu, Vojvodina će gostovati ekipi Napretka u Kruševcu.


Novi Pazar 2 : 1 Napredak
Mladost (L) 1 : 0 Partizan
Voždovac 0 : 0 Javor Matis
Čukarički 2 : 1 Radnik
TSC 2 : 1 Inđija
Proleter 2 : 0 Vojvodina
Spartak ŽK 1 : 1 Rad
Mačva 1 : 0 Zlatibor
Radnički (N) 5 : 1 OFK Bačka
Crvena zvezda 5 : 1 Metalac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 38 35 3 0 108
2 Partizan 38 31 2 5 95
3 Čukarički 38 22 8 8 74
4 Vojvodina 38 21 8 9 71
5 TSC 38 17 7 14 58
6 Radnik 38 16 7 15 55
7 Mladost (L) 38 15 9 14 54
8 Proleter 38 15 8 15 53
9 Metalac 38 13 13 12 52
10 Spartak ŽK 38 15 7 16 52
11 Napredak 38 14 8 16 50
12 Novi Pazar 38 14 7 17 49
13 Radnički (N) 38 13 10 15 49
14 Voždovac 38 13 9 16 48
15 Rad 38 14 6 18 48
16 Javor Matis 38 12 10 16 46
17 Inđija 38 10 5 23 35
18 Zlatibor 38 7 8 23 29
19 Mačva 38 7 4 27 25
20 OFK Bačka 38 3 7 28 16