XS
SM
MD
LG

Partizan siguran u nastavku Super Lige

Proteklog vikenda nastavljeno je takmičenje u Super Ligi Srbije u ragbiju 13. Posle letnje pauze, takmičenje je restartovano ubedljivom pobedom Partizana u Nišu protiv lokalnog Radničkog – 64:16.

Zbog COVID-19 pandemije sezona je dva puta bila prekidana, tako da su u skraćenom prolećnom delu odigrane najpre utakmice Kupa Srbije i samo jedno kolo nacionalnog šampionata. Glavne borbe za titulu državnog prvaka biće odigrane na jesen, a crno-beli su već u prvoj utakmici nastavka potvrdili ulogu favorita.

Izabranici Admira Hadžića postigli su čak 11 eseja i bez problema odneli pobedu sa vrućeg gostovanja na Čairu. Meč je obeležio debi reprezentativca Srbije Đorđa Stošića za Partizan, koji je prešao upravo iz Radničkog u prelaznom roku.

Preostali meč 2. kola Super Lige, između Radničkog sa Novog Beograda i Crvene zvezde odložen je. Takođe za vikend su bili aktivni i junior – održano je prevenstvo Beograda u ragbiju 9. Titulu je ponela ekipa Dorćol Tigrova koja je u odlučujućoj utakmici savladala Partizan – 20:8.