XS
SM
MD
LG

Njuport se izdvojio na vrhu, budi se Bolton

Foto: Newport

Ta vikend je odigrano 13. kolo Lige 2. Nakon njega, Njuport se izdvojio na vrhu.

Velšani su dočekali Port Vejl i djelovalo je da neće dobiti. Ipak, golom Elisona u šestoj minuti nadoknade, došli su do pobjede. Duel Sautenda i Kembridža je odgođen a to e Čeltenam iskoristio i došao do druge pozicije. Savladali su Volsol sa 3-0 i to autogolom Scara, golom Blera i golom Tozora.

Do pobjede je došao i Bolton. Bolton je savladao Stivenejdž sa 2-1 a sve vrijedno pomena desilo se u prvom poluvremenu. Dojl i Kroford donijeli su 2-0 gostima a Pet je smanjio na 2-1. Najraspucaniji je bio Tranmer koji je sa 5-0 dobio Grimzbi. Dva gola dao je Von a po jedan Klark, Kan i Luis. 

Berou i Forest Grin odigrali su sjajno drugo poluvrijeme. Vajthed je donio vodstvo gostima ali su Džems i Angus donijeli preokret domaćima. Bod gostima donio je Kejden golom za 2-2. Salford je sa 3-0 savladao Bradforda a dva gola dao je Burdžes a jedan Henderson.

U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati. Karlajl je sa 3-0 savladao u gostima Kraulija a Lejotn Herogejta kući istim rezultatom. Skantorp i Morkamb su odigrali 1-1 dok je Oldem dobio u gostima Eksitera sa 2-1.

Prvi na tabeli je Njuport sa 28 bodova, Čeltenam ima 25 a Kembridž 24. Na dnu su Stivenejdž sa osam te Sautend sa pet bodova.