XS
SM
MD
LG

Najava 11. kola Premijer lige

Foto: Premier League

Ovog vikenda na programu je 11. kolo Premijer lige. Derbi se igra u nedelju u Sjevernom Londonu a biće još nekoliko interesantnih mečeva.

Prvi meč kola trebao je biti duel Aston Vile i Njukasla ali je odložen jer je cijela ekipa Njukasla u izolaciji radi koronavirusa.

Tako će kolo u subotu otvoriti Barnli i Everton od 13:30h. Barnli je tim koji se nalazi u opasnoj zoni. Ekipa Šona Dajša ima tešku sezonu ali su i povrede te koje ih dodatno muče. Everton je sjajno otvorio sezonu ali su potom ušli u seriju loših rezultata. Kratka rotacija je problem za Anćelotija a i ovde će igrati bez Dinja. Sasvim je realno da domaći ostanu neporaženi a nije nerealno i da dobiju.

Od 16h sastaju se Mančester Siti i Fulam. Mislim da bi osmo svjetsko čudo bilo kada Siti ovo ne bi dobio pa samim tim i ne treba dužiti sa najavom. Očekivati je sigurnu pobjedu Pepove ekipe. Od 18:30h sastaju se Vest Hem i Mančester Junajted. Mojes će tako igrati protiv ''svojih''. Iako je Vest Hem djelovao loše na startu, Mojes je sjajno posložio ekipu i trenutno su peti. Junajted igra od sjaja do očaja ali su vezali osam gostujućih pobjeda u ligi i žele taj niz nastaviti. Treba očekivati kvalitetan meč sa dosta golova a nije nerealno da Vest Hem uzme bar bod.

Od 21h igra se potencijalna ''ljepotica'' kola. Čelsi dočekuje Lids u duelu koji bi morao biti veoma zanimljiv i sa dosta golova. Čelsi jeste imao pet CS u poslednjih šest mečeva u ligi ali takve statistike padaju u vodu kada igrate protiv Lidsa. Sigurno će se Bijelsin tim nadigravati i neće se braniti. Samim tim, ovde bi trebalo biti dosta golova. Iako se ne smije Lids otpisati, treba očekivati pobjedu Čelsija.

Program u nedelju otvaraju Vest Brom i Kristal Palas. Potencijalno najlošiji meč u kolu ali meč koji je mnogo bitan i za jedne i za druge. Ukoliko tim Slavena Bilića pobijedi, imaće samo bod manje od Palasa. Uspjeli su dobiti u prošlom kolu Šefild kući pa će probati nastaviti u tom ritmu. Gosti su dosta blijedi i nesigurni u poslednje vrijeme ali bi trebali biti jači za Zahu koji se oporavio od korone. Realno je da bude malo golova pa čak i 0-0 nije nerealan rezultat.

Od 15h sastaju se Šefild Junajted i Lester. Ovo djeluje kao meč gdje Lester ne može izgubiti. Ali, tako je djelovao i njihov meč sa Fulamom pa su ga izgubili. Međutim, sada se polako vraćaju povrijeđeni igrači poput Sujunčua, Pereire i Ndidija i samim tim će biti jači. Iako se Šefild trudi, teško da mogu do povoljnog rezultata.

Od 17:30h igra se derbi kola. Totenhem dočekuje Arsenal. Totenhem je lider dok Arsenal ima baš tešku sezonu. Međutim, ne može se prelako reći da ovo Totenhem dobija. Nekako Arsenal sa Artetom djeluje dobro u derbijima i čak su im veći problem ''male'' utakmice nego derbiji. Sa druge strane, znamo kako Murinjo igra derbije. Zato ne treba očekivati previše golova u ovom susretu. Miriše dobro na sličan meč kakav su igrali Čelsi i Totenhem.

Od 20:15h Liverpul dočekuje Vulverhempton. Vulvsi i dalje pokazuju da su mnogo opasniji protiv velikih ekipa nego protiv onih manjih timova gdje se više muče. Međutim, dosta će im faliti Himenez. Mada, ako ćemo o izostancima tek bi Liverpul tu mogao kukati. Ne treba očekivati spektakularan meč ali ipak treba očekivati pobjedu Liverpula na mišiće.

U ponedeljak se igra poslednji meč u kolu. Brajton od 21h dočekuje Sautempton. Ovo bi potencijalno mogao biti sjajan meč. Oba tima igraju napadački i bez straha. Samim tim, obećava bar u najavi da bi ovde mogli vidjeti veliki broj golova. A ko će pobijediti, nezahvalno je prognozirati. Svakako, topla preporuka da gledate derbi juga.