XS
SM
MD
LG

Mađarice lako sa Srbijom

Srbija - Mađarska

Rukometašice Mađarske ubedljivo su savladale Srbiju sa 38:26 u meču drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj. Naredni rival naše selekcije, u možda odlučujućem meču, je selekcija Hrvatske. Duel se igra u utorak od 18.15. Prenos je na našem Prvom programu.

Poraz od Mađarica, koji ne mora da boli. Ukoliko naše sevladaju Hrvatice, a Mađarska ne pobedi Holandiju u poslednjem kolu. Naše će sa maksimalnih četiri boda u drugu fazu takmičenja.

Nisu naše rukometašice imale snage da se ozbiljnije odubpru Mađaricama. Ponovo je selektor Obradović pokušao da drugo poluvreme igra bez golmana, međutim, ovog puta naše devojke nisu imale snage da napave preokret. Naprotiv, protivnice su uvećale prednost i stigle do ubedljive pobede.

Loše su naše rukometašice ušle u ovaj meč. Mađarice su brzo iskoristile umor naše selekcije i konstantno su uvećavale prednost. Naše devojke su tek na momente podsećale na onu ekipu koja je sinoć nadigrala svetskog šampiona. Vidno je bilo da Mađarice imaju više motiva i energije u ovom duelu.

Kako je vreme odmicalo prednost protivnica je konstantno rasla. Naše nisu uspele da iskoriste dva sedmerca. Par odbrana naših golmana završilo je ili u rukama protivnica ili u autu, tako da su one na taj način poništene.
Na kraju prvog dela igre ogromnih devet golova razlike - 20:11.

Drugo poluvreme selektor Obradović je ponovo počeo sa sedam igračica u polju, kako bi olakšao protok lopte u napadu i svorio više izglednijih prilika pred golom protivnica.

Naše su konstantno igrale bez golmana, ali za razliko od duela sa Holađankama, Mađarice su uspele to da kazne. Tačnije dobrom igrom u odbrani uspevale su da osujete napade naše selekcije i iz kontri lako pogađale prazan gol.

Kako je vreme odmicalo prednost je rasla, u 40. minutu susreta ona je iznosila plus 12 - 27:15. Imale su protivnice i plus 16 - 35:19.

Do kraja meča naše su jedino uspele da malo ublaže ovo visoko vođstvo protivnica i svedu ga na konačnih 38:26.

Naredni rival naše selekcije je Hrvatska. Meč se igra u utorak od 18.15. 

Izvor:rts.rs