XS
SM
MD
LG
07.07.2021  V. Jankov

"Fortuna" čvrsta poput metala

Pobednička ekipa - foto: V. Jankov

Ne samo zato što su u imenu svoje ekipe "Fortuna Sukur Metal" imali reč "fortuna", već su zaista bili najbolji i zasluženo im je pripao pobednički pehar bečejskog turnira u malom fudbalu „Trofej Novo Selo 2021.“. Uostalom, to se i očekivalo, jer su u svojim redovima imali nekoliko igrača KML Bečej 2003, koji se ove godine vratio u futsal elitu. Dodamolida su u polufinalu pobedili ekipu Ribarnica Triki i Čajkini asovi rezultatom 2:0 (1:0), a u finalu Blu Mun, čak, sa 7:1 (3:1), onda je svaki dalji komentar suvišan. Finalista Blu Mun je u polufinalu sa 4:2 (0:2) pobedio Auto servis Kudrić iz Bačkog Gradišta, koji su uborbi za treće mesto savladali Ribarnicu Triki i Čajkine asove sa 5:0.

Na završnom ceremnijalu pred znatnim brojem Novoselaca, ali i ljubitelja malog fudbala iz drugih delova Bečeja i okoline, pobednički pehar i novčanu nagradu od 80.000 dinara primio je sponzor ekipe Jovo Sukur. Pored pehara, koje je darivala Kancelarija za mlade opštine Bečej, drugoplasirana ekipa je inkasirala 40.000, a trećeplasirana 20.000 dinara.

Za najboljeg igrača turnira proglašen jemladi Luka Božičić iz ekipe Blu Mun, prvi stralac sa osam postignutih golova je, kao i lane, Buletin Durmiši iz pobedničke ekipe, a pehar za najsigurnijeg golmana pripao je njegovom saigraču Savi Vadaskom. Robne nagrade uručene su i damama koje su uzele aktivno učešće na turniru, jedinoj igračici Mirjani Dimitrijević i sudiji Ivani Tubić, kao i najstarijem igraču Danijelu Barni.

- Zahvaljujem se svim ekipama na odzivu, ali i ljubiteljima fudbala na podršci sa strane. Zahvalni smo o Kancelariji za mlade opštine Bečej, koja je obezbedila pehare i novčane nagrade. Ovih nekoliko dana je viđen kvalitetan fudbal na rekonstruisanom terenu u Novom Selu, a pobedniku pripadaju posebne čestitke, jer su pružili zaista najviše. Ubeđen sam da će narednog turnira biti još žešća konkurencija, rekao nam je u ime organizatora Oto Barta.

Evo i aktera finala, koje su sudili Nemanja Matić i Ivana Tubić. FORTUNA SUKUR METAL: Sava Vadaski, Miroslav Vender, Vladan Vorgučin (1 gol postigao), Slavoljub Dabižljević, Igor Dražić, Ivan Drapšin (1), Buletin Durmiši (2), Žarko Kobiljski, Mita Kobiljsku, Stefan Korać (2), Bojan Lovre i Bojan Ćulum (1).

BLU MUN: Goran Božičić, Ognjen Doroslovački (1), Stefan Janković, Martin Jelić, Dejan Kurtešanin, Vuk Miljanović, Stefan Morović, Uroš Preradov, Miloš Stojkov, Igor Tatić, Jovan Ćuk i Alen Hasičić.