XS
SM
MD
LG

Goleadu u Negotinu začinio raspoloženi Savić sa četiri gola, Lukić iz dva "slobodnjaka" matirao "optičare ", Kraljevčanima nikako da krene, Feniks se "rađa"

Odigrani je drugo kolo prvenstva u sve četiri grupe srpskih liga. Domaćini su slavili na 15 mečeva, gosti 13 i četiri  utakmica su završene  bez pobednika. Na 32 susreta postignuta su 82 gola (2,05 po meču). Najviše golova je palo na Zapadu (22), najmanje na severu, u Vojvodini(19). Protekli vikend obeležio je golgeter GFKDubočice, Dule Savić sa četiri pogotka u Negotinu.

Aktuelni šampion u grupi Beograd, Teleoptik, doživeo je i drugi poraz, i to od povratnika Prve iskre u Bariču. Zahvaljujući majstoru za slobodnjake, Mlađi Lukiću, Iskra je postigla dva efektna  goala u utakmici bez mnogo prilika, i popravila utisak sa premijere. Domaćin je kontrolisao dešavanja na terenu i za nijansu bili bolji od tima koji je u svojim redovima imao 7-8 bonusa. Ušće je ponovo pokleklo i to od BSK Borče  na svom tetenu. U toku priprema igrali su dobro i ništa nije nagoveštavao da će imati neuspešan start. Mladi sastav BASK-a slavio je i protiv drugog obrenovačkog srpskoligaša. Do nogu su potukli Radnički, ništa nije nagoveštavao da će gost u nastavku doživeti pravi brodolom, i napustiti Carevu ćupriju sa pet golova u mreži. Očigledno je da novajlija Borac još ne može da uhvati željeni ritam i da se privikne na kvalitetniji rang. Radnički sa Novog Beograda igra sjajno i posle Teleoptika savladali su podmladen i čvrst sastav TEK Sloge. Domaćin je direktnim pristupom igri, forsirajući rezultat, pokazao da je prava takmičarska ekipa. U Surčinu je odigran turbulentan meč i Jedinstvo je ponovo doživelo poraz. Domaćin je poveo, imao priliku da duplira vođstvo, imao igrača više od 30. minuta i u nastavku doživeo debakl. Nijanse su odlučile u meču između Studentskog grada i Zemuna da gosti uknjiže drugu pobedu, i tako na početku istaknu kandidaturu za prvo mesto. Duel na Bulbudercu odlučio je individualni kvalitet gostujuće igrača Toševskog, evro golom  iz slobodnog udarca sa 24-24 metra. Akteri su odigrali odličan i dinamičan meč, u kome je svako imao svoje prilike, i da nije bilo majstorije Toševskog, susret bi se završio bez pobednika, što bi bilo najpravičnije.

Drugo kolo na Istoku obeležili su silni Leskovčani i najbolji strelac i kapiten Dule Savić sa četiri gola u Negotinu. Videlo se da je GFK Dubočica neuporedivo kvalitetniji tim od slabašnog novajlije Hajduk Veljka, koji je na dva meča primio deset golova. Pored sedam pogodaka u mreži domaćina bilo je još prilika za goste da slave ubedljivije. Derbi u Svilajncu neočekivano je doneo drugi trijumf gostima iz Popovca. Utakmica je rešena u 89. minutu iz akcije bonusa Đorđevića i iskusnog strelca Ikića.  Mogle su Nišlije da slave i ubedljivije, za razliku od Radničkog koji nije stvorio šansu za gol. Zasluge za to idu na adresu najbolje štoperske linije u ligi, u sastavu Ranđelović, Cvetković i Kostivć. Trayal je bio favorit protiv Pčinje, ali su teškom mukom stigli do minimalne pobede, i pokazalo se da je najteže dobiti unapred dobijene utakmice. Izgleda da je drugi leskovački srpskoligaš suviše olako shvatio Srpsku ligu i pored dva poraza, doduše od bivših prvoligaša. Ukolilo se ne pojačaju do kraja prelaznog roka, loše im se piše. Mlad i ambiciozan sastav GFK Jagodine bio je izuzetno raspoložen i sa četiri gola matirao skromnog domaćina. Novajlija Meševo i pored drugog poraza, ovog puta od iskusnog sastava Jedinstva, deluju kao dobro organizovan i kompaktan tim i rezultati moraju doći. Prevagu je odneo jedan gol, iskustvo i kvalitet Paraćinaca. U derbiju, u Pirotu, Radnički je prema očekivanju savladao Dinamo, tim koji je u fazi formiranja i dovođenja pojačanja. Vlasina pojačana i kvalitetna, biće čvrst orah za svakog protivnika, pogotovu u Vlasotincu. Protiv nejakog i skromnog sastava iz Resavice, bez većih napora uknjižili su prva tri boda. Najprijatnije iznenađenje, bez sumnje je novajlija Brzi brod, sa dve pobede na startu prvenstva. Savladali su Timočanin, mada su gosti došli sa ulogom blagog favorita.

Na Zapadu drugo kolo donelo je po tri pobede domaćih i gostujućih ekipa. Derbi u Smederevu pripao je GFK Slobodi, tako je potvrdila da je poraz na premijeri bio loš dan. Reče trener Đokić da su igrači pokazali zavidno umeće, ispoljili karakter, i posle izjednačenja domaćina, preko Gajića i Jankovića overili pobedu. U Požarevcu su mreže mirovale, mada je domaćin imao više od igre, stvorio 7-8 prilika. Sloga iz B. Bašte se pokazala kao čvrsta i motivisana ekipa i biće svakom protivniku neugodan rival. Mačva 1929 se znatno pojačala iskusnim igračima iz Šapca i pokazali su u dva meča da poseduju kvalitet za visoke domete. Iz Bogatića su ispratili Budućnost sa pet golova u mreži. Rađevac predstavlja najprijatnije iznenađenje, i posle Jedinstva uspeli su da odnesu bodove iz Rabrova. Duel dve najbolje ekipe u proteklom prvenstvu, Sloga i Jedinstvo, odigrali su vatreni remi, sa četiri gola. Želeli su i jedni i drugi da poprave utisak sa starta, ali je očigledno da će se teško ponoviti slika od ranije, jer su dobili nekoliko dostojnih  konkurenate. Drugi poraz Kraljevčana brine nekadašnjeg prvoligaša, i na startu su razočarali. Posebno je bolan bio od iskusnog sastava Takova. Real je pokazao snagu u komšijskom odmeravanju snaga protiv Sušice, i pokazao da ima šta da kaže pogotovu u Podunavcima. Borac 1926 sa podmlađenim timom uvek ima šampionske ambicije, i to su pokazali na dve utakmice. Trepča je uknjižila drugi poraz u Čačku i očigledno je da imaju slabiji sastav nego prošle sezone. 

Na vojvođanskoj fudbalskoj sceni domaćini su bili uspešniji i ostvarili četiri pobede i dva poraza. Pojačani  Feniks 1995 je drugom pobedom istakao visoke ambicije. Ovaj put bili su bolji od Radničkog 1912, mada su gosti bolje otvorili i poveli. Uspeo je domaćin da se vrati izmenama i agresivnim pristom, preokrenu rezultat uprkos isključenju Vujasina u 80. minutu. Zrenjanici su uspeli da se konsoliduju i savladaju Omladinac, koji je uknjižio i drugi poraz. OFK Bečej 1918 je selektirao respektabilan sastav, tempirali formu, i sa poznatim trenerom Brankom Savićem imaju velika očekivanja. Slavili su protiv novajlije iz Odžaka, koji su sitnim propustima i detaljima kumovali porazu. OFK Kikinda se značajno pojačala i drugim trijumfom najavila povratak na staze nekadašnje slave. Dinamo 1945 bez kvaliteta, u fazi je formiranja novog tima. Borac iz Sakula ponovo ima odličan tim i mnogima će da pomrse račune. Bili su ubedljevi u Bačkoj Palanci protiv Starog grada, koji se osipau dosta složenim uslovima, i imaće problema kad je borba za opstanak. OFK Vršac se nametnuo kao ozbiljan kandidat za osvajanje naslova. Za razliku od uvoda, u Vršcu nisu opravdali ulogu favorita i Rumljani su kući odneli bod. Debitant Borac iz Šajkaša u drugom meču kod kuće uspeo je da velikim zalaganjem i borbenošću trijumfuje protiv iskusnog sastava Jedinstva. Tisa koja igrački kadar popunjava iz TSC-a mladim i perspektivnim igračima, osvojila je prvi bod protiv solidnog sastava iz Kule. 


OFK Bečej 1918 1 : 3 Radnički 1912
1. Maj Ruma 3 : 4 Tekstilac
Omladinac 0 : 2 Feniks 1995
Hajduk 1912 4 : 2 OFK Vršac
OFK Kikinda 0 : 1 Radnički (Zr)
Borac (S) 6 : 1 Tisa
Jedinstvo (SP) 2 : 5 Dinamo 1945
Borac (Š) 6 : 0 OFK Stari Grad
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 30 19 5 6 62
2 Feniks 1995 30 15 6 9 51
3 Borac (Š) 30 14 7 9 49
4 Tekstilac 30 14 6 10 48
5 Radnički 1912 30 14 5 11 47
6 Omladinac 30 14 3 13 45
7 Borac (S) 30 12 8 10 44
8 OFK Bečej 1918 30 13 5 12 44
9 Dinamo 1945 30 13 4 13 43
10 1. Maj Ruma 30 12 6 12 42
11 Tisa 30 12 5 13 41
12 Radnički (Zr) 30 12 4 14 40
13 Hajduk 1912 30 12 3 15 39
14 Jedinstvo (SP) 30 9 4 17 31
15 OFK Stari Grad 30 9 3 18 30
16 OFK Kikinda 30 8 2 20 26