XS
SM
MD
LG

Radnički u šesnaestini finala Kupa Srbije dočekuje vranjski Dinamo na "Čairu"

Na "Čairu" stiže srpskoligaš iz Vranja; foto: JV / Ljubica Jocić

Seriju od 4 uzastopna meča na svom stadionu za 10 dana fudbaleri Radničkog počinju susretom sa Dinamom iz Vranja u šesnaestini finala Kupa Srbije, a meč na "Čairu" igra se u sredu od 14.30.

Šef stručnog štaba Nišlija Radoslav Batak pred meč sa vranjskim srpskoligašem upozorava da treba biti oprezan i da, i pored razlike u kvalitetu, ne sme biti opuštanja.

I Crvena zvezda je kvalitetnija ekipa od nas, pa nas je jedva pobedila u nedelju. Nismo ništa prepustili slučaju. Analizirali smo Dinamo do tančina i znamo šta treba da uradimo kako bi ostvarili cilj, a to je pobeda i plasman u narednu rundu nacionalnog Kupa. Svesni smo da nas čeka zgusnut raspored i veoma je dobro što su mi konačno svi igrači na raspolaganju - kaže Batak.

Trener niške ekipe najavljuje rotacije u sastavu kako bi se kvalitetno rasporedile snage na zgusnut raspored koji sledi. Dinamo trenutno u Srpskoj ligi Istok zauzima 14. mesto nakon 11 odigranih kola, ali Batak kaže da ih neće potceniti.

Nećemo potceniti Vranjance i na teren će izaći postava za koju smatram da može da nam donese željeni rezultat u ovoj utakmici. Zadovoljan sam kako radimo i napredujemo, atmosfera u ekipi je odlična i optimista sam kada je reč o narednom periodu - kaže trener Nišlija.

U šesnaestini finala Kupa Srbije igra se jedna utakmica, a ukoliko nakon 90 minuta fudbala bude nerešeno, odmah se izvode penali.

Utakmicom protiv Dinama niška ekipa započinje mini-ciklus, u sklopu kojeg će u roku od 10 dana odigrati čak 4 meča na svom stadionu. Nakon ovog duela u Kupu, slede 3 susreta u Superligi Srbije - u subotu na "Čair" stiže Mladost iz Lučana, pa sledeće srede Radnički iz Kragujevca i potom sledećeg vikenda Spartak iz Subotice.

U osminu finala od ekipa sa juga već se plasirao Radnik iz Surdulice pobedom nad kragujevačkim Radničkim, dok fudbaleri leskovačke Dubočice gostuju u Subotici gde igraju protiv Spartaka.