XS
SM
MD
LG

Srpskoligaši GFK Dubočica i novobeogradski Radnički izbacili superligaše, Loznica iznenadila Čukarički

Juče i u prethodnom terminu je odigrano 15 utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije, i već su se neki od favorita oprostili od daljeg takmičenja. U tome je draž ovog takmičenja koje pruža mogućnost takozvanim "malim klubovima" da se afirmišu i preko favorita dospeju u završnicu. Za iznenađenje su se pobrinula dva srpskoligaša Radnički sa Novog Beograda i GFK Dubočica, koji su eliminisali Voždovac, odnosno Spartak ŽK. Još tri superligaša završili su učešćem u najmasovnijem takmičenju, reč je o Proleteru, Čukaričkom i Mladosti.

Novi Pazar je teže nego što se očekivalo pobedio minimalnim rezultatom Budućnost iz Dobanovaca golom Dimića u završnici. Očigledno je da su se navijači uželeli fudbala, jer je na tribinama Gradskog stadiona bilo preko 700 gledalaca. Sloga je u Požegi pružila žestok otpor "građevinarima", i jedan gol je odlučio da prvoligaš ide dalje. Golom Stevanovića niški superligaš je savladao Dinamo iz Vranja. Loznica je u Klupcima iznenadila Čukarički i golom Milinkovića izborila plasman u osminu finala. Trener Dragan Mićić napominje da su odigrali pametno, taktički su pustili gostu inicijativu, pokušavali da izvuku njihove štopere I brzi igračima ugrožavali gol iz polukontri. Jedna od akcija urodila je plodom i Milinković je u 31. minutu pogodio za veliku radost.

OFK Bačka je bila srećnija sa "bele tačke" i ukupnim rezultatom 3:2 (u regularnom delu bilo je 1:1), eliminisala Proleter. Poveli su gosti autogolom Vještice, da bi Bogdanović u 68. minutu izjednačio. Napredak je u Pančevu savladao Železničar golom Bačanina u uvodu utakmice, ali je bio na velikim iskušenjima da očuva minimalno vođstvo. Najubedljiviju pobedu u gostima zabeležio je TSC na Zlatiboru od 4:0. Strelci su bili Milićević, Petković, Bockaj i Stojiljković. Voždovac se opekao pored "Studenjaka", i Radnički je već posle 45 minuta imao prednost od dva gola. Domaćin je gostu prepustio posed lopte, i iz kontri i polukontri bili ubojiti i znali da kazne neopreznost superligaša. Raspoloženi dvostruki strelac Veličković već je u prvom minutu doneo prednost, da bi 12 minuta kasnije postigao i drugi pogodak.

U jedinom okršaju prvoligaša u Ivanjici Javor Matis je savladao Mačvu rezultatom 2:1, golovima Momčilovića u 4. i 44. minutu, počasni gol za goste postigao je Trimanović u 23. minutu. Najubedljivje su bile "lale" u okršaju sa mladim sastavom GFK Jagodine (5:1). Gosti su uspeli samo da povedu preko Stojanovića, da bi domaćin golovima Bastajića, Simića, Đorđevića, Čovića i Zukića zabeležio ubedljivu pobedu. Drugo veliko iznenađenje šesnaestine finala deilo se u Gradskom vrtu, gde su Leskovčani bili srećniji u izvođenju jedanaesteraca i slavili rezultatom 5:4 (u 90 minuta bilo je 1:1). Plasman u osminu finala je najveći uspeh GFK Dubočice u istoriji kluba. Trener Slaviša Božičić bio je prezadovoljan izdanjem svojih momaka. - Presudioje naš veći motiv, u startu su nas potcenili, što se dešava. Prepustili smo im posed i kontrama pokušavali da ih ugrozimo, i preko Mitrovića poveli. U nastavku domaćin je ubacio sve raspoložive snage, izuzev Nikolića, i tada smo mogli da rešimo pitanje pobednika. U jedinom odmeravanju snaga dva superligaša Kolubara je slavila sa 3:2 nad Mladošću i tako im se revanširala za poraz u prvenstvu. Golovima Filipovića, Nikolića i Andrića Lazarevčani su imali sigurno vođstvo da bi u zaustavnom vremenu Danoski ublažio poraz.

Jedini preostali susret šesnaestinefinala Kupa između Inđije i Crvene zvezde odigraće se 17. novembra. Utakmice osmine finala Kupa Srbije na programu su 1. decembra.