XS
SM
MD
LG

PLS: Promocija Inđijaca u Pančevu, derbi se igra u Čelarevu, mogu li Zaječarci prekinuti crnu seriju?

Prvoligaši u nedelju i ponedeljak igraju utakmice poslednjeg 15. kola jesenjeg dela prvenstva, ali tu nije kraj sezone jer ih očekuje još šest kola, tako da će prvenstvenu trku okončati u prvoj nedelji decembra. Kao i prethodna, i 15. kolo nam nudi nova uzbuđenja i neizvesne susrete, pogotovu što im vremenske prilike idu na ruku. Prvi put će se dogoditi da ponedeljak bude udarni, za kad je planirano pet utakmica.

Pored hale "Ranko Žeravica" odigraće se mali beogradski derbi između IMT-a i RFK Grafičara. Prošle sezone oba kluba su bila znatno uspešnija, naročito to važi za mlade "grafose" koji su konkurisali do kraja za najviši plasman. "Traktoristi" su osvojenim bodom u Šapcu prekinuli negativni niz od četiri vezana poraza. Gosti, kako im mladost diktira, igraju po principu toplo-hladno i treba im vremena da se naviknu na seniorsku konkurenciju. Neočekivani poraz od Radničkog ih je uzdrmao i ostavio u donjem delu tabele. Domaćin respektuje mlad sastav trenera Đurovskog, sa nekolicinom odličnih individualaca, efikasni su ali i primaju dosta golova.

Na Štrandu gostuje Javor Matis, i bar na papiru je favorit. Trenera Milovića ne zavarava poslednje mesto na tabeli Kabela. Ne smemo, kaže on, podceniti domaćina i poštovati ono što su do sada uradili, imajući u vidu da su u poslednje vreme podigli formu i bili ravnopravni sa rivalima. Uz dozu sportske sreće mogli su imati koji bod više. Ivanjičani mogu da računaju na oporavljenog Grabeža, Tankova, Jevremovića, Tričkovića.

U ponedeljak se u Čelarevu se igra derbi, ulog je veliki i ko bude bolji pozicioniraće se odmah do vodeće Inđije. Stomačni virus je desetkovao igrače Mladosti GAT tako da im je medicinska pauza dobro došla da se oporave i spremni stave na raspolaganje treneru Ristovskom. Dobro su analizirali igru Šapčana, uočili dobre i loše strane i na osnovu toga će postaviti strategiju. Mačva je u sredu igrala kup utakmicu u Ivanjici i osim poraza dobili su nešto vrednije, 2-3 mlada momka na koje stručni štab može da računa za derbi. Trener Goran Vuković tvrdi da je domaćin favorit, imaju iskusan pravi takmičarski sastav koji zna da igra na rezultat i, navodi, nisu slučajno tako visoko na tabeli. U tim se vraća Tojčić, dok će izostati bolesni Ristanović.

Drugi derbi igra se u Pančevu, gde gostuje silna Inđija. Gosti su imali malo duži mikro ciklus koji je iskorišćen za oporavak duže vremena povređenog Desančića i Nedeljkovića, Žakula radi sa smanjenim intezitetom, Vukajlović je van pogona, a Ignjatović odrađuje kartone. - Železničaru je mesto u vrhu, obzirom na igrački potencijal i izdašni budžet. Imaju specifičan stil igre koji neguju, jasno prepoznatljiv, sa ozbiljnim igračima i stručnim štabom - zapaža trener lidera Jandrić.

Još jedan međusobni okršaj beogradskih ekipa odigraće se u Dobanovcima. Trener Kuljiću je poznato da OFK Žarkovo igra moderno, sa puno energije, zahvaljujući odličnim motorističkim sposobnostima pojedinaca. Umereni sam optimista, veli, i posvećeni, i vera u u to što radimo su ključni. Žrkovčani su pauzu iskoristili da ekipu izbace iz jakog ritma i osveže redove. Igor Savić tvrdi da Budućnost više vredi nego što to pokazuje položaj na tabeli. - Igraju srednji i visoki presing , dobro trče, pritiskaju u cilju da oduzmu loptu. Moramo, naglašava, da odgovorimo mnogo jače, kako bi ih uveli u naš ritam.

Neizvesno će biti u Klupcima, između Loznice i Rada. Domaćin se digao posle trijumfa u Sremskoj Mitrovici, a pogotovo pobedom nad Čukaričkim u kupu i plasmanom u osminu finala. Dobru atmosferu među “zeleno-belima” iskoristiće da nastave seriju protiv “građevinara” za koje vezista Vraštanović tvrdi da neće biti lako protiv bivšeg superligaša. Rad ima, navodi, mlad sastav sa 3-4 iskusna igrača. Sve se vrti oko Blažića i očekujem da će trener Mićić dati nekom od nas specijalni zadatak da ga onemogućimo. Napred se ističe Mandić i uopšte uzev su skup kvalitetnih pojedinaca.

Oslabljeni Zlatibor, bez Ivkovića, Krkotića i Cvetića (kartoni) dočekaće probuđene Mitrovčane, koji neuporedivo bolje igraju na strani (dobili RFK Grafičar i Mačvu). Poznato je da igraju na kontru, brzu tranziciju, zahvaljujući hitrim bočnim igračima. Zbog navedenih kadrovskih problema trener Jovanović biće prisiljen da izvede podmlađen sastav sa 6-7 bonusa.

OFK Bačka se konsolidovala sa po dve pobede i dva nerešena rezultata , popravili su plasman i trenutno su 11. Igraju racionalno i sa sedam postignutih golova sakupili su 16 bodova. Sutra stižu pod Kraljevicu uzdrmanim Zaječarcima, koji su vezali pet poraza, i uz Kabel najviše su izgubili utakmica. Poslednja je prilika da na svom stadionu prekinu crnu seriju ukoliko žele da u nastavku prvenstva vode ravnopravnu borbu za opstanak.


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnički (SM) 1 : 0 Zlatibor
OFK Bačka 0 : 1 Timok 1919
RFK Grafičar 1 : 3 IMT
Mačva 0 : 0 Mladost GAT
OFK Žarkovo 1 : 1 Budućnost
Inđija 1 : 3 Železničar
Javor Matis 4 : 0 Kabel
Rad 1 : 0 Loznica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 30 17 7 6 58
2 Mladost GAT 30 16 9 5 57
3 Javor Matis 30 15 11 4 56
4 Železničar 30 15 7 8 52
5 IMT 30 13 10 7 49
6 Radnički (SM) 30 13 7 10 46
7 OFK Žarkovo 30 12 6 12 42
8 Loznica 30 11 8 11 41
9 Mačva 30 10 9 11 39
10 Budućnost 30 9 8 13 35
11 RFK Grafičar 30 10 5 15 35
12 Rad 30 9 8 13 35
13 Zlatibor 30 8 10 12 34
14 Timok 1919 30 9 6 15 33
15 OFK Bačka 30 6 15 9 33
16 Kabel 30 1 6 23 9