XS
SM
MD
LG

Zbog bolesti igrača Tekstilca neizvestan derbi sa Feniksom 1995, "Studenti" na ispitu u Zemunu, vodeća Sloga i Ubljani favoriti protv Trepče i RSK, derbi u Kruševcu ostale mečeve baca u zasenak

Naredna tri dana igraju se utakmice 18. kola prvenstva srpskih liga, izuzev grupe Beograd koja je startovala nedelju dana kasnije.

Na "Istoku" u subotu igra se prolećni derbi između Trayala i vodeće Budućnosti. Sticajem okolnosti, brisanja rezultata Dinama iz Vranja, Kruševljani su ostali kraći za tri boda i prvo mesto su bar privremeno ustupili Popovčanima. Trener Živojin Vidojević smatra da su im nezasluženo oduzeti bodovi. - Gosti, kaže on, u derbi ulaze rasterećeni, jer nemaju šta da izgube. Verujem da ćemo biti bolji od protivnika i nepravde. Domaćin će biti lišen usluga kapitena Gašića i Miloševića, a u tim se vraća Golubović. Njegov kolega Boban Stanković objektivno sagledava situaciju i tvrdi da su slabiji u igračkom smislu. Veruje u mladost svojih momaka, spremni su i motivisani. Van pogona su i dalje Božović, Živić, Dimitrijević, Stanković i suspendovani Đorđević. Meševo je nastavilo negativnu seriju od jeseni i u sudaru sa čvrstom i fizički dominantnom ekipom Pčinje teško će doći do planiranih bodova. Poslednja Sloga se odavno oprostila od borbe za opstanak i u duelu sa "rudarima" iz Resavice male su šanse da mogu uknjižiti prvu pobedu. U nedelju na programu su još četiri duela. Brzi brod, jedno od prijatnijih iznenađenja, dočekuje Jedinstvo i blagi su favoriti. Tipična su domaćinska ekipa sa bučnom podrškom sa tribina. Zanimljiv i neisvestan duel odigraće Svilajnčani protiv GFK Dubočice. Radnički je prošle nedelje izgubio derbi u Popovcu i željni su da poprave utisak iz prethodne dve utakmice. Gosti će biti lišeni usluga kapitena i strelca Savića. Duel bivših prvoligaša odigraće se u Pirotu između Radničkog i GFK Jagodine. Piroćanci predstavljaju miks iskustava (Dojkić, Mančić…) i mladosti, žele da ponove izdanje iz duela sa GFK Dubočicom, dok će protiv sebe imati najmlađu ekipu u ligi (prosek 19 godina), koji igraju agresivno, dosta trče i sa napadačem Živkovićem biće tvrd orah za ambiciozne Piroćance. Vlasina je zaređala sa porazima, imaju meč manje, i moraće da se vade protiv odličnih Knjaževčana predvođenih Stojanovićem, alfa i omegom tima. Gosti su vezali tri pobede, treći su na tabeli i odavno ne znaju za poraz. U ovom kolu slobodan je Hajduk Veljko.

Na Zapadu ništa novo, favoriti pobeđuju, ili međusobno remiziraju, i za sada četiri kluba ravnopravno konkurišu za naslov. Vodeća Sloga je apsolutni favorit protiv poslednje Trepče. U Kraljevu je na programu neizvestan duel između Sloge i GFK Slobode. Užičani su dobili Smedervce u sredu i uhvatili priključak sa vodećima. Kraljevčani su stavili do znanja da se ne šale i četiri boda u nastavku govore da će biti znatno uspešniji. Mladi radnik 1926 će što pre zaboraviti neuspešan prvi deo sezone, rešili su da okrenu list i promenili kompletan igrački kadar. Sušica je oslabljena za Jovovića, ali se u klub vratio Đurđević. Real je najprijatnije iznenađenje prvenstva na osmoj poziciji, i bez poraza u poslednje vreme. Koriste pogodnosti kratkog terena, jači su za Ilića i bliži su pobedi od Takova, koje bolje igra na strani. Od Smederevaca se više očekivalo, izgubili su u sredu u Užicu i zaostaju za vodećima, ali su favoriti protiv slabih Ariljaca (četiri poraza u pet mečeva). Mačvu1929 u narednih nedelju dana očekuju tri utakmice. Nekoliko igrača je napustilo redove ekipe iz Bogatića i pojačalo narednog rivala Rađevac (Vukotić, Molerović...). Ubljani odlaze u Rabrovo po nove bodove. RSK je ostao bez glavnog sponzora i napustio ga je ceo tim, podmladili su redove i protiv Jedinstva nemaju šta da traže.

"Romantičari" nisu uspeli da se snađu u nefudbalskim uslovima u Leštanima i to je iskoristio prvi pratilac Zemun da se primakne na dva boda. Sutra su na programu dve utakmice, u Velikim Crljenima i na Starom sajmištu. Brodarac je na prmijeri doneo bodove iz Obrenovca i protiv sebe imaće mlad i poletan sastav Zvezdare. Domaćin na veštaku je nezgodan rival, vešto su ukomponovani od talentovanih igrača i nekolicinom iskusnijih. "Majstori" odlaze u Crljene i favoriti su protiv izmenjenog sastava domaćina, koga sa klupe predvodi iskusni Slaviša Božičić. U Zemunelu gostuju Baričani i očekuje se neizvestan duel dva protivnika sa različitom koncepcijom igre. Iskra je zadržala postojeći sastav i pokušaće na drugom gostovanju da poprave utisak posle poraza na Carevoj ćupriji. Obrenovčani su neočekivano prepustili bodove Brodarcu na Vašarištu, ponovo su domaćini, ovog puta odličnom sastavu BASK-a. Obe ekipe igraju ofanzivno, teže dominaciji poseda, i filijala Čukaričkog biće neugodan protivnik "crvenima". Borčani su oslabljeni u odnosu na jesen i vezali su tri poraza. Ušće se bori za opstanak, igraju bolje nego što to rezultati pokazuju, i nadaju se bar bodu u Borči. Drugoplasirani Zemun ugostiće "Studente" i favoriti su, pogotovu ako se zna da su velikoj seriji od sedam pobeda, mada su u prthodnom kolu teže nego što se očekivalo došli do bodova. Vodeći "Romantičari" dočekuju Jedinstvo i favoriti su, pogotovu ako se zna da su ih jesenas ubedljivo dobili u Surčinu. Domaćin ne možre da računa na Pejčića i Krstića a u tim se vraća Ranđin. U nedelju je na programu preostali duel dve ekipe sa začelja, u Lazarevcu, između domaćeg Borca i poslednjih Leštana. Oba rivala su na startu ostali neporaženi, s tim da bod gostiju ima na težini jer je izboren protiv lidera. Igra se na teškom i malom terenu, u susretu dva nekvalitetna protivnika moguća su sva tri znaka.

U Vojvođanskoj grupi dva derbija privlače pažnju. Vodeći OFK Vršac domaćin je Somborcima, a u drugom snage će odmeriti Feniks 1995 i Tekstilac. Nisu velike šanse da se odigra duel u Staroj Pazovi, jer je nekoliko igrača iz Odžaka prehlađeno i danas će biti testirani na kovid. Trener Dragan Ivanović je zbog toga danas igračima dao slobodan dan. Vrščani su bliži pobedi protiv dobro ukomponovanog sastava Radničkog 1912. Gosti su dobro startovali sa četiri osvojena boda i lagano se penju na tabeli. OFK Stari grad dočekaće slabe Kikinđane koji se nalaze u seriji neuspeha (pet poraza) i na tabeli deli ih jedan bod. Radnički iz Zrenjanina ima mladu ekipu koja zna da igra i biće nezgodan domaćin Rumljanima. Gosti su u prošlom kolu propustili da kazne lidera i, kako su igrali sa dva tima iz vrha, protiv domaćina imaju šansu da ostanu neporaženi, mada ih očekuje neizvesna borba. Susret će zbog kartona propustiti Matijević. OFK Bečej 1918 polako posustaje i pada na tabeli, oslabljeni su u odnosu na prvi deo prvenstva, ali u duelu sa slabim Jedinstvom nalaze se pred imperativom pobede, pogotovu posle ubedljivog poraza u Odžacima. U nedelju su na programu dva meča u Šajkašu i Adorjanu. Duel dva Borca donosi zanimljiv i neizvestan meč u kome blagu prednost dajemo domaćinu iz Srema. Dobro su se pojačali, sedmi su na tabeli, i rezultatski su se potvrdili. Za razliku od njih srpskoligaš iz Sakula je dosta menjao i doveo mladog stručnjaka Marka Andrejića. Tisa i Omladinac bi trebalo da odigraju pravu takmičarsku utakmicu i moguća su sva tri znaka. Domaćin je porazom u prošlom kolu prekinuo pozitivan niz, dok je tim iz Novih Banovaca odmah iza vodeće trojke, podjednako dobro igra kako kod kuće tako i na strani.


OFK Bečej 1918 1 : 3 Radnički 1912
1. Maj Ruma 3 : 4 Tekstilac
Omladinac 0 : 2 Feniks 1995
Hajduk 1912 4 : 2 OFK Vršac
OFK Kikinda 0 : 1 Radnički (Zr)
Borac (S) 6 : 1 Tisa
Jedinstvo (SP) 2 : 5 Dinamo 1945
Borac (Š) 6 : 0 OFK Stari Grad
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Vršac 30 19 5 6 62
2 Feniks 1995 30 15 6 9 51
3 Borac (Š) 30 14 7 9 49
4 Tekstilac 30 14 6 10 48
5 Radnički 1912 30 14 5 11 47
6 Omladinac 30 14 3 13 45
7 Borac (S) 30 12 8 10 44
8 OFK Bečej 1918 30 13 5 12 44
9 Dinamo 1945 30 13 4 13 43
10 1. Maj Ruma 30 12 6 12 42
11 Tisa 30 12 5 13 41
12 Radnički (Zr) 30 12 4 14 40
13 Hajduk 1912 30 12 3 15 39
14 Jedinstvo (SP) 30 9 4 17 31
15 OFK Stari Grad 30 9 3 18 30
16 OFK Kikinda 30 8 2 20 26