XS
SM
MD
LG

Novi lider u Gornjoj varoši sprema revanš Surčincima, mogu li "Majstori" da nastave seriju u Lazarevcu?

U Srskoj ligi, Beograd, na programu su utakmice 19. kola. Danas će Brodarac ugostiti sve bolji Studentski grad i blagi je favorit u ovom susretu, mada je više bodova osvojio na gostovanjima, dok su gosti uspešniji na strani. Domaćin je neočekivano poklekao od Ušća i neće mu biti lako protiv “studenata” koji su iznenadili “Romantičare” i dobili BSK iz Borče. 

TEK Sloga je osvojila prvi bod u Bariču i nalazi se u nezavidnom položaju na tabeli (15. mesto). Ne mogu se pohvaliti dosadašnjim rezultatima, a pogotovu efikasnošću i čvrstinom u odbrani. Naročito su neuspešni u Crljenima sa tek dve pobede u kontu. Ni gosti se ne mogu pohvaliti učinkom van Zemunela (dve pobede). Na iskusnom treneru Slaviši Božičiću je težak zadatak da konsoliduje redove “energetičara” i pokušaju da se izbore za opstanak. Neće im biti lako protiv poletne mladosti “optičara”, koji su neočekivano u sredu, u zaostaloj utakmici iznenadili visokopozicionirani BASK.

Borac pod vođstvom kontraverznog Đanija Ćurčića znatno je uspešniji nego jesenas i u prethodna tri kola nastavka osvojili su pet bodova i primili samo jedan gol. Protiv sebe će imati sjajni sastav Radničkog sa Novog Beograda, koji je u derbiju savladao OFK Beograd i nalazi se na deobi drugog i trećeg mesta. Gosti znaju da ih očekuje težak meč ali ukoliko žele da zadrže sadašnje pozicije i konkurišu za naslov moraju se iz Lazarevca vratiti sa pozitivnim rezultatom. Duel u Lazarevcu propustiće požuteli Đokić.

Obrenovčani su posle dva neuspeha na Vašarištu uknjižili prvi bod na Bulbudercu. Izgleda da im treba malo vremena da uhvate zalet i zaigraju kako se od njih očekuje. Šansu da razbiju maler kod kuće imaće u duelu protiv Ušća, koje se budi i bodovi protiv Brodarca zlata vrede. Sa vedetama kao što su Govedarica, Goranović i Aćimović, mogu ravnopravno da se nose sa svakim rivalom, i položaj na tabeli može da zavara.

Poraz “Romantičarima” u derbiju teško je pao i kao epilog došlo je do smena na mestu šefa stručnog štaba. Goran Lazarević je raskinuo saradnju i nasledio ga je Steva Kuzmanovski, do sada u ulozi kordinatora, inače zaduženog da “gasi vatru” kad klubu ne ide. U stručni štab je koptiran mladi trener Bojan Mijailović. Dva poraza i skroman remi, omogućili su rivalima da ih stignu i prestignu. Na novom-starom treneru je težak zadatak da povrati ekipu, psihološki stabilizuje i već u subotu protiv Prve Iskre uknjiže prvu prolećnu pobedu. Neće im biti lako, mada ni Baričanima ne cvetaju ruže. Dva poraza na startu na gostovanjima i remi sa TEK Slogom, donekle su pokvarili povoljan utisak iz prvog dela sezone. Trener Goran Janković je imao velikih kadrovskih problema tako da na prethodne tri utakmice morao da krpi tim.

Duel u Gornjoj varoši gde gostuje Jedinstvo nema prizvuk derbija ali će privući pažnju ljubitelja malih terena. Domaćinu je bilo dovoljno da uknjiži dve pobede u nastavku, iskoristi kiks rivala sa Karaburme, i zasedne na čelu. Nisu uzdrmani porazom od “studenata” i efikasnost su demonstrirali u Leštanima. Zabeležili su najviše pobeda (13), i što je zanimljivo, jedini su u ligi bez nerešenih rezultata. Dobro su ukombinovan sastav, dosta fizički jaki sa jednim Žmiriićem koji može na individualni kvalitet da reši meč. Jesenas su nadigrani u Surčinu od ekipe sačinjene od mladih i iskusnijih igrača, koju lider respektuje, ali ne smeju izneveriti očekivanja vernih navijača. Zbog kartona duel će propustiti iskusni Đalović i Ristovski.

BSK Borča je u odnosu na prvi deo šampionata značajno oslabljen, tome ide u prilog da su u nastavku osvojili jedan bod, mada se neuspesi nisu toliko odrazili na položaj na tabeli. Dolazi im rival po meri, poslednje Leštane i imaće priliku za popravni.

Mladi sastav BASK-a je pokvario utisak porazom u zaostalom meču sa vršnjacima iz Zemunela, priliku da nadoknade propušteno pruža im se na Bulbudercu. Zvezdara je ponovo domaćin na novom veštačkom terenu i kako igraju na istoj podlozi niko neće biti u prednosti. Domaćin ima polovičan učinak, gost je bio uspešniji, i sudeći po statistici gosti su uspešniji na strani za razliku od “bulki” koje se ne mogu pohvaliti ostvarenjima kod kuće, tako da dajemo blagu prednost “sokolovima”.


BASK 3 : 2 Brodarac
BSK Borča 5 : 1 Radnički (O)
Zemun 3 : 0 Zvezdara
Borac 2 : 1 Ušće Novi Beograd
OFK Beograd 4 : 0 Studentski grad
TEK Sloga 6 : 4 Leštane
Teleoptik 3 : 2 Jedinstvo
Prva iskra 1 : 1 Radnički (NB)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (NB) 30 21 5 4 68
2 Zemun 30 19 4 7 61
3 OFK Beograd 30 18 4 8 58
4 BASK 30 18 3 9 57
5 Brodarac 30 14 5 11 47
6 Teleoptik 30 12 8 10 44
7 Prva iskra 30 13 4 13 43
8 BSK Borča 30 13 3 14 42
9 Jedinstvo 30 11 7 12 40
10 Radnički (O) 30 10 9 11 39
11 Studentski grad 30 11 5 14 38
12 Zvezdara 30 9 7 14 34
13 Borac 30 10 4 16 34
14 Ušće Novi Beograd 30 7 9 14 30
15 TEK Sloga 30 8 4 18 28
16 Leštane 30 4 3 23 15