XS
SM
MD
LG

PLej-of PLS: Dva derbija u dva dana, Inđija pod pritiskom dočekuje Ivanjičane, mogu li Gatovci "dizelku" da pomere na sporedan kolosek

Foto: Prva liga Srbije

Naredna dva dana na programu su utakmice trećeg kolo plej-ofa PLS, koje može doneti rasplet kad je u pitanju vrh tabele. U nizu derbija igraju se još dva u Inđiji i Novom Sadu. Kako reče jedan od trenera, pobeda nad direktin konkurentom donosi duplo, više od tri boda, veliku prednost i kako je do kraja ostalo sve manje utakmica, teško je nadoknaditi propušteno.

Vodeća Mladost GAT ugostiće na stadionu u Novom naselju Železničar. U prethodnom kolu meru su im uzeli Ivanjičani, ali im je u prilog išao neuspeh Inđije tako da su zadržali vodeću poziciju sa istim brojem bodova kao drugoplasirani Javor Matis. Izvukli su pouke iz poraza od Ivanjičana, uvideli greške, pokušali da ih isprave i spremno očekuju još jedan derbi. Jedni o drugima znaju gotovo sve, i za Železničar kažu da se radi o iskusnoj ekipi sa superligaškim igračima koji se nalaze u dobroj formi. Pored povređenog Souse koji je završio sezonu, izostaće Ožegović.

Pančevci su dobili prethodni derbi protiv Inđije, u utakmici koja je izazvala brojne polemike, naročito su gosti iz sremske ravnice bili gnevni, u međuvremenu su idali zvanično saopštenje. Mi ćemo se zadržati na fudbalskim temama i u izjavi pred derbi trener Dragan Perišić je rekao da među njima nema tajni, rival poseduju kvalitet i zna da igra na rezultat. Željno očekuju sredu, psihološki spremni, odmorni, i napominje da duele dve izjednačene ekipe mogu da odluče sitni detalji, individualni propusti. Derbi će zbog četvrtog kartona propustiti napadač Zuvić.

Drugi derbi igra se u Inđiji, gde dolaze sve bolji Ivanjičani. Dok sam pripremao najavu stiglo je saopštenje Inđije vezano za dešavanja na utakmici u Pančevu. Kako naš portal ne praktikuje da prenosi saopštenja ogradićemo se od toga, a sve eventualne nepravilnosti preuzeće u svoje ruke zvanični organi lige. Veliki hendikep za četu trenera Milana Kuljića biće problemi kadrovske prirode jer je čak deset igrača na prethodnom susretu dobilo kartone, bilo je crvenih... Posle svega što se izdešavalo, neće biti lako Kuljiću da ekipu psihološki stabilizuje i dovoljno motiviše kako bi potisnuli iz glave dešavanja sa prethodne utakmice. U redove zelenih vraćaju se Ignjatović i Rađen.

Javor Matis je u pravom trenutku podigao formu i sve su bliže zadatom cilju. Za goste je ovo jedan od ključnih mečeva. - Inđija je najduže bila na vodećoj poziciji, nalaze se u krizi rezultata, ali nas to neće zavarati. Biće to pravi derbi, i uvek su utakmice sa njima, bilo u Super ili Prvoj ligi, igrane pod velikom tenzijom. Očekuje nas dinamična i neizvesna utakmica koju mogu odlučiti sitni propusti i individualne greške - reči su trenera Igora Bondžulića pred put u Inđiju, koji neće moći da računa na Eliomara.

IMT-e ovog proleća igra opako, najuspešniji su prvoligaš sa devet pobeda, sa najviše datih i najmanje primljenih golova. Motivacija je njihova pokretačka snaga, i jedino OFK Žarkovo, naredni protivnik, može se pohvaliti da ima pozitivan skor. Najlepši prikaz prolećne rapsodije “Traktorista” dao je u intervju jedan od najiskusnijih, internacionalac Alen Stevanović. “Rezultati su fenomenalni, ne manjka motiva, ambicije, talenti su svuda oko mene, nisam verovao da ih ima toliko na jednom mestu. Igramo dobro, agresivno, atraktivno i prepoznatljivo...” Susret će propustiti suspendovani Ivković.

Žarkovčani imaju pozitivan skor u plej-ofu sa četiri osvojena boda iz dva kola, imaju mlad sastav kao domaćin, nalaze se u ulozi razvojnog kluba, i uspešno afirmišu talentovane igrače.

Loznica je sa dva poraza zaostala za konkurentima na osmom mestu. Naročito je bolan ubedljiv poraz od IMT-a u Klupcima, mada su imali prilike da ga ublaže ali je izostala preciznost i realizacija. Lozničani će u ovom kolu gostovati u Sremskoj Mitrovici. Rivali će odigrati meč bez takmičarskog značaja, ali za prestiž i rejting klubova. Trener Dragan Mićić može da računa na usluge Nikolića.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45