XS
SM
MD
LG

PLS Plej-aut: Beogradski derbi obećava vrhunsku predstavu, OFK Bačkoj ni pobeda ne uliva optimizam, za Zlatibor sezona može "stati" u 90 minuta

Foto: Prva liga Srbije

Izuzev vodećeg Rada i odavno otpisanog Kabela, ostalih šest ekipa, učesnika plej-auta Prve lige, u naredna tri kola biju tešku i neizvesnu borbu za očuvanje postojećeg statusa. Biće to teška i zahtevna misija pogotovu što će polovina timova iz razigravanja morati u niži rang.

Sutra se u okviru petog kola igra derbi začelja između predposlednje OFK Bačke i poslednjeg Kabela. Palančanima ni planirana pobeda ne donosi spas jer zavise od rezultata konkurenata. U plej-autu nisu uspešni i tri poraza su veliki minus za ekipu trenera Igora Savića. Slažu se da su u Zaječaru zasluženo izgubili, primili su “jeftine” golove u zadnjih sedam minuta. Ne žele da potcene Novosađane, ali tri boda su prioritet kako bi stekli, kakve-takve, šanse da izbegnu najgore.

U nedelju program se otvara beogradskim derbijem dve najbolje ekipe, vodećeg Rada i sve boljeg RFK Grafičara. Sa tri pobede i remijem, “Građevinari” su značajno popravili plasman i došli u poziciju da jednim mečom otklone sve nedoumice po pitanju plasmana. Trener Branko Mirjačić, za čije ime su vezani poslednji uspesi, kaže da odlaze u goste ekstra talentovanoj ekipi, drugom timu Crvene zvezde, koji u poslednje vreme igra odlično, to rezultati govore. Teže da se nadigravaju, ispoljavaju agresiju i vole otvoren okršaj. Ubitačan ritam igranja utakmica uzeo je danak na Banjici i neizvestan je nastup nekolicine rovitih igrača.

Zlatibor je vezao dve pobede dovoljno da se nađe iznad crte, i u poziciji su da sami odlučuju o svojoj sudbini. Teško su stigli do planiranih bodova u Novom Sadu, jedan gol je odlučio i doneo zlata vredna tri boda. Još su pod dojmom duela na Štrandu i smatraju da je najteže je pobediti unapred planiranu utakmicu. Za domaćina meč sa gostima iz Zaječara je više od derbija i kako kažu, u 90 minuta može stati cela sezona. Oslanjaju se na povoljan raspored i uvereni su da će dve pobede biti dovoljne za opstanak. Timok 1919 je u prvom delu prvenstva odneo bodove sa Švajcarije, uzdaju se u tradiciju i bolju formu. Za goste je od početka svaka utakmica finale kako slikovito kaže trener Stojčevski. Odlaze sa jasnom namerom da napadnu domaćina i samo tri boda ostavljaju ih u igri.

Šapčani su treći u plej-ofu, ali još nisu obezbedili opstanak i za to je potrebno da u naredna tri kola osvoje između 4-6 bodova. U goste dolaze ugroženi Dobanovčani koji su nesrećno poraženi od mladih “grafosa” i sebe doveli u nezavidnu situaciju, tako da bodove spasa moraju potražiti na strani. Trener Milan Milanović je gledao utakmicu u Dobanovcima i zaključio da je domaćin veći deo utakmice bio bolji, ali su iz konte bili kažnjeni. Veruje da će gosti i protiv Mačve odigrati otvoreno i napadački, a na njima je da im pariraju i uknjiže bodove na svom stadionu. “Crveno-crni” biće jači za kapitena Adamovića.


Mačva 1 : 1 RFK Grafičar
Zlatibor 2 : 1 OFK Bačka
Budućnost 2 : 1 Rad
Timok 1919 5 : 0 Kabel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 RFK Grafičar 37 15 6 16 51
2 Mačva 37 12 12 13 48
3 Rad 37 13 9 15 48
4 Zlatibor 37 12 11 14 47
5 Budućnost 37 11 12 14 45
6 Timok 1919 37 11 7 19 40
7 OFK Bačka 37 8 15 14 39
8 Kabel 37 2 7 28 13