XS
SM
MD
LG

"Dupla kruna" posle dve decenije

"Dupla kruna" kraj Tise: Vaterpolistkinje Bečeja 2008. godište - foto: V. Jankov

PVK Bečej je, posle tačno dve decenije, stigao do nove "duple krune" u domaćem vaterpolu. Za to su se pobrinule pionirke, koje su u kategoriji 2008. godišta početkom godine osvojile trofej kupa Srbije, a minulog vikenda i titulu prvaka svoje uzrasne kategorije. Podsećanja radi, pre dve decenije su seniorke Bečeja stigle do „duple krune“.

- Prezadovoljni smo svi u klubu rezultatima naših devojčica. U najmlađoj kategoriji, 2010. godište igralo se samo prvenstvo i osvojile smo titulu. U 2008. godištu smo stigli do „duple krune“, a u kategoriji 2006. godišta smo bile treće u kupu i druge u prvenstvu. Da bi naše zadovoljstvo bilo razumljivije, valja imati na umu da igramo sa znatno mlađim devojčicama od rivalki. Jedino u najmlađoj konkurenciji igramo sa adekvatnim uzrastom. Primera radi, u tek završenom takmičenju 2008. godišta samo su tri igračice tog uzrasta, a sve ostale su znatno mlađe, a da ne govorim o 2006. uzrastu u kom su se naše krhke igračice dobro nosile za fizički znatno snažnijim šampionkama Taš-a. Istina je da masovnost našeg ženskog vaterpola nije na očekivanom nivou, te dase na tome mora poraditi, ali mi smo krenule na vreme i mislim da ćemo uspešno dočekati „resetovanje“ ženskog vaterpola u Srbiji, ponosno najavljuje trener Bečejki Daniela Ćuk.

Finalni turnir prvenstva Srbije za 2008. godište trebalo je da okupi pet ekipa, ali su novosadska Vojvodina i subotički Spartak u poslednjem trenutku osustali, pa je „knjiga spala na tri slova“.

Bečejke u u prvoj utakmici pobedile Taš 2000, koji vodi Bečejka Aleksandra Dunđerski, rezultatom 9:2 (2:0, 4:0, 2:0, 3:2), a potom i Palilulu sa 12:3 (1:0,2:1, 1:1, 8:1), dok je u preostaloj utakmici Palilula savladala Taš 2000 sa 12:7 (1:3, 4:2, 4:0, 3:2).

Boje šampionskog Bečeja branila je sledeća ekipa: Dunja Lovčević, Marijana Pejaković (postigla jedan gol), Varvara Milićev, Jana Pejić (7), Marina Zelić (1), Maša Ćuk (3), Una Zelić, Elena Ćuk (5), Dorka Horvat, Lana Perić (4), Aleksandra Vukas, Diana Božir, Petra Cvijić, Darija Pavkov, Ženi Horvat, Anđelja Blagojević. Mada se ne daje priznanje za najboljeg strelca, nije na odmet primetiti da je Jana Pejić sa sedam postignutih golova bila najefikasnija.